Bala’nın 40 yıllık su sorunu çözüme kavuştu

featured
service

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Bala ilçesinin 40 yıldır kangren haline dönüşen içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu. Göztepe Mahallesi’nde inşa edilen 3 bin metreküp kapasiteli yeni su deposu 24 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla faaliyete geçirildi. Yıllar sonra ilk etapta Abazlı, Yeniköy, Yöreli, Ergin Mahalleleri ve Ergin Yaylası su ile buluştu. 

ASKİ, Başkent’in kırsal mahallelerindeki tüm içme suyu ve altyapı sorunlarını çözerek, Ankaralılara sağlıklı, kaliteli, temiz ve kesintisiz su sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İçme suyu yatırımlarına öncelik veren ASKİ son olarak Bala ilçesi merkezi ve uzak mahallelerinin 40 yıldır çözülemeyen su sorununu çözüme kavuşturdu.

 40 YILDIR SU SORUNU YAŞIYORDU

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Bala merkezinin yanı sıra ilçenin büyük sıkıntı yaşayan uzak mahallelerinin 40 yıllık kangrene dönüşmüş su sorununu çözecek 3 bin metreküp kapasiteli yeni su deposunun devreye alındığını açıkladı.

Yıllar sonra ilk etapta Abazlı, Yeniköy, Yöreli, Ergin Mahalleleri ve Ergin Yaylası’nda musluklardan su akmaya başladığını belirten Öztürk; Aydoğan, Aşıkoğlu, Koçyayla, Ahmetçayırı ve Afşar Mahallelerinin ise çok yakında suya kavuşacağını söyledi. Bala merkezde bulunan 300 metreküp kapasiteli içme suyu deposunun 2020 yılı nüfus verilerine göre yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı ilçenin su ihtiyacını karşılayamadığına dikkat çeken ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Bu nedenle ilçeye 3 bin metreküp su kapasiteli yeni bir depo yapılmasını kararlaştırdık. 2020 sonu itibarıyla Göztepe Mahallesi’ndeki ormanlık alanda tamamlanan ve 1 milyon 597 bin liraya mal olan yeni depoyu 24 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla faaliyete geçirdik” dedi.

YENİ DEPO BALA MERKEZ VE 2 KOLA SU SAĞLAYACAK

Deponun çıkış borusuna yapılacak bağlantı ile ilçe merkezinin yanı sıra uzak mahallelere su sağlayan 2 kola (8 mahalle ve Ergin Yaylası’nı kapsıyor) da su verileceğini ifade eden Öztürk, deponun faaliyete alınması için terfi istasyonu üzerine ilave pompa yerleştirilerek mevcut iletim hatlarının bağlantılarının yapıldığını da vurguladı.

“Abazlı, Yeniköy, Yöreli ve Ergin Mahalleleri ile Ergin Yaylası’na su vermeye başladık. Aydoğan, Aşıkoğlu, Koçyayla, Ahmetçayırı ve Afşar Mahallelerine de maksimum bir ay içinde su verilecek. Bunun dışında Karadalak İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden yeni depoya su aktararak, arıtma tesisinin kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmalara da başlayacağız. Bala ilçemizde hemen hemen 40 yıldır su yok. İlçe halkı kuyulardan su alarak ihtiyacını karşılıyordu. 40 yıl bir ömür demek. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak Bala’nın adeta ömürlük sorununu çözdük. Balalı vatandaşlarımız artık arıtılmış, sağlıklı suyu gönül rahatlığı ile içebilecek.”

Bala’nın 40 yıllık su sorunu çözüme kavuştu