Bakan Yanık: “2,6 milyon kadının mesleki gelişimine katkı sağladık”

featured
service

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, terörle mücadele edilen bölgelerdeki kadınlara Aile Destek Merkezleri (ADEM) ile destek verdiklerini belirterek, 255 aktif Aile Destek Merkezi ile bugüne kadar 2,6 milyon kadının mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunduklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) – Kısa adı ADEM’ler hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, merkezlerde kadınlara yönelik psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine katkıda bulunan kurs ve eğitimler verildiğini söyledi.
 
Bakan Yanık, Aile Destek Merkezlerini terörden etkilenen bölgeler başta olmak üzere dezavantajlı grupların ve mevsimlik tarım işçilerinin yoğun yaşadığı yerlerde açmaya özen gösterdiklerini ifade etti.
 
En fazla açtıkları kurslar arasında el sanatları, kuaförlük ve giyim olduğunu belirten Bakan Yanık, bunlara ek olarak Halk Eğitim Merkezleri’nden gelen usta öğreticiler tarafından terzilik, aşçılık, bilgisayar, okuma-yazma, halı dokumacılığı, yabancı dil, yağlı boya, satranç kurslarının yanı sıra müzikal, kültürel, sosyal ve sportif kurslarında olduğunu söyledi.
 
Bakanlık olarak milli ve manevi değerlerin güçlendirilmesine önem verdiklerini belirten Bakan Yanık, aile odaklı hizmetleri sürdürdüklerini kaydederek,  ADEM’’lerin toplumsal entegrasyonun sağlanmasında önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Bakan Yanık: “2,6 milyon kadının mesleki gelişimine katkı sağladık”