Bakan Soylu’dan Emniyet Müdürleri’ne ‘hedef’ mesajı

featured
service

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da düzenlenen Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda 2021 yılını değerlendirirken, 2023 yılı hedefiyle sürdürdükleri yolda kötülüklerle mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

“ALENEN YAPIYORLAR”

“Türkiye Cumhuriyeti aleyhine çalışan, sabahtan akşama kadar video çeken, Cumhurbaşkanımız olmak üzere hakaret eden şaklabanlar var” diyen Bakan Soylu, “Hiç kimsenin aklına gelmez mi üzerine elbise alacak olmayan adam yüzlerce kişiyi yanında çalıştırıyor. Bu nasıl çalıştırıyor?’ diyerek,  “Bunlar alenen casusluk yapıyorlar. Alenen bu ülkenin topraklarına ve insanlarına hakaret ediyorlar. Bir yerlerde itibar görüyorlar’ dedi.

Türkiye’nin çok badirelerden, ihanetlerden, ahlaksızlıklardan, ekonomik saldırılardan geçtiğinin altını çizen Bakan Soylu, kamu düzeninin tarihimizin en üst noktasında olduğunu ifade ederek, “Önümüzde bir görev var. Kendi çalışma alanımız açısından 2023 bilançosunu huzur açısından, ölçülebilir rakamlar açısından olumlu rakamlar oluşturmaktır” diye konuştu.

“EN BÜYÜK TERÖR KUŞATMASI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Tarihin en büyük terör kuşatması ile karşı karşıya olduklarını kaydeden Bakan Soylu, 2021 yılında tüm terör örgütlerinden 156 eylemi engellediklerini kaydetti.

31 Aralık 2016 tarihinden bu yana şehirlerimizde herhangi bir terör olayı yaşanmadığının altını çizen Bakan Soylu, “PKK’nın kırsaldaki eylem etkinliği bile son 6 yılda yüzde 95 azalmıştır. Eylem etkinliği anlamında bir ilginç veri daha paylaşmak isterim. Tüm terör örgütlerinden 2017 yılında 697 önemli olay engellemiştik; bu sayı her yıl azaldı ve 2021 yılı için 156’ya geriledi. Yani hem gerçekleşen eylem sayıları hem de oluşmadan engellenen eylem sayıları azaldı. Bu da terörle mücadeledeki başarımızın net bir özetidir” diye konuştu.

Bakan Soylu’dan Emniyet Müdürleri’ne ‘hedef’ mesajı