Bakan Ersoy Niğde’yi ziyaret etti

featured
service

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Niğde’yi ziyaret etti. Niğde ziyaretlerine Niğde Valiliğinden başlayan Bakan Ersoy, Niğde Belediye Başkanlığı Ek Hizmet Binası, Ak Parti Niğde İl Başkanlığı, Niğde Kalesi, Niğde Rum Kilisesi, Niğde Müzesi, Çiftlik İlçesi Tepeköy’de bulunan Tepeköy Yardımlaşma Derneği, Yeşilburç Kilisesi, Roma Havuzu ve Kemersihar İlçesi su kemerlerini ziyaret etti.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Müzesi Müdürlüğünde açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha önce planlanmış olan ziyaretin pandemi nedeniyle bugüne ertelendiğine değindi.

Bakan Ersoy açıklamalarının devamında Niğde’nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini belirtti. Ersoy konuşmasında şunları söyledi: ‘’Niğde’nin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması turizmden pasta payını arttırabilmesi için neler yapılması gerektiğini hem valiliğimiz hem de başkanımız ve vekillerimizle çalışıyoruz.

Biliyorsunuz çok önemli bir destinasyonun üzerinde Ankara otobanının yapılmasıyla Niğde’nin trafiğinde de çok hızlı bir olumlu gelişme oldu. Kapadokya gibi Türkiye’nin sayılı turizm merkezinin hemen yanındaki, bitişiğindeki bir yerden
bahsediyoruz. Hem Güney’e olan hat üzerinde hem de İç Anadolu’daki turizm merkezlerinin hem bitişiğindeki bir bölge” dedi. 

‘NİĞDE KALESİ PROJESİNDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Niğde Kalesi Koruma ve Yenileme Projesi hakkında konuştu. Bakanlık olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Ersoy şunları söyledi:
“Kale Bölgesi Koruma ve Yenileme Projesi gerçekten başarılı bir çalışma biz orayı hızlandırma kararı aldık. Bakanlığımıza ait yapılar var hem oradaki proje ile ilgili kurum kararlarının hızlandırılması hem bakanlığımıza it binaların restorasyonu ve projeye uygun bir şekilde işlenmesi konusunda mutabık kalık. İnşallah projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesi için üzerimize ne düşüyorsa bizde yapacağız” ifadelerini kullandı. 

‘NİĞDE’NİN AYAĞA KALDIRILMASI LAZIM’

Bakan Ersoy, Niğde’nin turizm açısından tarihi yerlere sahip olduğuna değinirken şunları ifade etti: 

“Niğde’nin bir çok noktasında tescilli yapılar ve turizm açısından değerli noktalar var önemli olan İç Anadolu’ya giden turizm rotasında Niğde’nin de yer alması için buralarında ayağa kaldırılması lazım. 12 ay sürdürülebilir bir turizmin yapılabileceği bir alan
olabilir. Hem kış turizmine hitap eden hem yazın yabancı turiste hitap eden çok noktası var hepsini birleştirdiğinde bir değer elde ederiz diye düşünüyoruz” dedi. 

Ziyaretlere Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde protokolü katıldı.

Bakan Ersoy Niğde’yi ziyaret etti