Babacan: “Yalancı bahara aldanmayalım”

featured
service

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Lirası’nın istikrara kavuşmasının mümkün olmadığını öne sürerek, bunun için yapısal ve kalıcı adımların atılması ve daha sonra enflasyonun düşmesi gerektiğini söyledi. Babacan, “Yalancı bahara aldanmayalım” çağrısında bulundu.

ANKARA (İGFA) –  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti merkezinde haftalık basın toplantısı gerçekleştirdi.

Pazartesi günkü kabine toplantısı ardından yapılan açıklama ile kurda belli bir miktarda düşüş sağlasa da şu anda yaşanan tam bir yalancı bahar olduğunu öne süren Babacan, “Yapısal ve kalıcı adımlar atılmadıktan sonra enflasyonun düşmesi, Türk Lirası’nın istikrara kavuşması mümkün değil” dedi.

“Geçen hafta asgari ücret belirlenirken ‘Dolara hiç bakılır mı’ dediler. Şimdi de ‘Mevduat sahiplerinin bankalardaki TL hesaplarını dolara bağlayacağız’ dediler” diyen Babacan, “İktidarın ekonomi modeli yoksulu daha yoksul, varlıklıyı ise daha varlıklı yapmaktan ibaret. Taze bakan demiş ki, ‘herkes rahat uyusun’ demiş. Enflasyon karşısında ezilmesinden dolayı vatandaşlar rahat edemiyorlar. TL’ye güvenceyi Amerikan dolarıyla vermek bu ülkenin ekonomisi sağlıklı hale kavuşmaz” diye konuştu

Yalancı bahara aldanılmaması gerektiğinin altını çizen Babacan, “Fiyat istikrarının hiçbir öneminin kalmadığını dünya aleme ilan ettik. Yanlışta ısrar, inat bir bu  ülkenin daha doğmamış bebeklerine çok büyük yazık etmektir” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve iktidara destek veren siyasiler ile sivil toplum kuruluşlarına yüklenmeye devam etti.

“YENİ ŞARKILARI GÜR VE GÜÇLÜ ŞEKİLDE SÖYLEYECEĞİZ”

“Sayın Erdoğan’ın artık sonu geldi” diyen Babacan, “Sayın Erdoğan, bu girdiğiniz yol, yol değil. Sizler gelip geçicisiniz ama bu ülke kalıcı, bu ülkenin vatandaşları kalıcı. Siz ve ortaklarınız zaten yolun sonuna geldiniz diye ‘Bizden sonra tufan’ diyerek sorumsuzca hareket edemezsiniz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gür ve çok güçlü şekilde söyleyeceğimiz yeni şarkıları artık DEVA ile yapacağız. Bu yolculuğumuzda yalnız olmadığımızı da çok iyi biliyorum. Mevcut iktidarın yıktıklarını, liyakatlı kadrolarla zamanında bu ülkenin ekonomisini nasıl kurtardıysak bir kez daha kurtaracağız. 2001 krizinden, Bahçeli faiz sarmalından, otoriter günlerden nasıl çıktıysak, bu kötü günleri de atlatacağız. 2008-2009 küresel krizini nasıl kısa bir sürede çözdüysek bunu da aşacağız. Yaptık, yine yaparız’ diyoruz”.

Toplantıda ayrıca gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Genel Başkan Ali Babacan, geniş kitlelerin bilmediği piyasayla ilgili bilgileri önceden bilenlerin üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek, “Günü gelince hepsine bakılacak. Bu büyük aldatmayı kim yapıyor bunlar yeri ve zaman geldiğinde bakılacak” dedi. STK’larla ilgili yapılan baskılarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Babacan, teşvik ya da destekle ağzına fermuar çekilen STK’ların üyeleri ve mensuplarıyla yaptığı görüşmelerde de korku ikliminin sivil toplumu da yok ettiğini söyledi.

Babacan: “Yalancı bahara aldanmayalım”