Aydın Buharkent’te deve güreşi

featured
service

Aydın’ın Buharkent ilçesinde yapılan geleneksel deve güreşleri coşku içerisinde yapıldı. Pehlivan develer coşku içerisinde birbirleri ile güreştiler. Güreşleri 10 bin güreş sever izledi.

D. Temel Yurdaer (Hüraydın Gazetesi)- Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinden Buharkent ilçesine gelen 160 ünlü pehlivan develer Buharkent deve güreş arenasında kozlarını paylaştılar.

Buharkent Deve güreşlerini Buharkent Kaymakamı V. Levent Küçük. AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol çevre ilçelerin Belediye Başkanları, Siyası partilerin il ve ilçe Başkanları birlikte izlediler.

Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen güreşler için develerle birlikte kortej yürüyüşü yapıldı. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Deve güreşi festivalimiz için tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak pehlivan develerimiz için hazırladık. Son dönemde deve güreşlerine yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Antalya’dan Çanakkale’ye kadar bu bölgelerdeki devecilerimiz sayesinde bu güreşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Deveciler olmasaydı bu güreşleri yapamazdık. Kültürümüzü yaşatmak için güreşlerimize katılım gösteren devecilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’da,”Türkiye’nin en donanımlı ve büyük Deve Güreş arenasında 160 güreş devesi kozlarını paylaşıyorlar. Deve güreş geleneği yüzyıllardan buyana bu bölgede yapılıyor Türklerin gelenekleri arasında yer alıyor” dedi.  10 bin kişinin izlediği deve güreşlerine katılan deve sahiplernine halı verilirken kazanan deve sahiplerine kupa verildi. 

Aydın Buharkent’te deve güreşi