Ayantaş Kızık Göleti Hakkında Konuştu

featured
service

Kızık Göleti’nin Akyurt’a mesire alanı olarak kavuşturulması talebi nihayet cevap buldu. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Kızık Göleti’nin mesire alanı olarak değerlendirileceği sözünü verdi.

“TEKNİK İMKANLAR YETERSİZ”

Birçok kez Akyurt Belediye Meclisi’nde görüşülen ve gazetemizde de haber olan Akyurt Kızık Göleti hakkında Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’tan beklenen açıklama geldi. Daha önce D.S.İ ile yapılan görüşmelerde bu göletin sulama amacından çıkartıldığı için buraya yeni yatırım yapılamayacağı ve kaçan suyunda bugünkü teknik imkanlar nedeniyle onarılamayacağı ve yağışa bağlı olarak tekrar kuruyacağı ifade edilmişti.

“KIZIK GÖLETİ TAMİR EDİLECEK”

Ancak 2016 Şubat Ayı AK Parti Danışma Meclisi’nde konuşan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, DSİ’nin yeniden inceleme yaptığını belirterek zeminde çalışma yapılacağını dile getirdi. Ayantaş, “Kızık Göleti için ayrıca görüştüğümüz yetkililer, geçtiğimiz hafta gölette yaptıkları incelemede, zeminde yapılacak bir çalışmayla suyun tutulabileceğini belirttiler. Bu bizi çok sevindirdi. Bunun için de yıl ortasında yapılacak çalışmayla Kızık Göleti tamir edilecek.” ifadelerini kullandı.

Kızık Göleti yakınına besi çiftliği kurulurken, yeni besi çiftliği inşaatlarına izin verilip verilmeyeceği de merak ediliyor.
Ayantaş ayrıca, Ganinin Ağıl’da yapılacak olan su kapanı projesinin de hayata geçirileceğini belirterek 15 güne kadar Devlet Su İşleri 5’inci bölge müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara başlayacağını ve 2017 yılında su tutacağını ifade etti.

Ayantaş Kızık Göleti Hakkında Konuştu