Atatürk’ün Ankara’ya gelişi Yenimahalle’de kutlandı

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yılını Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği “Cumhuriyet’e Adım Adım” adlı konserle kutladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliği yaptığı programa CHP İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras, belediye meclis üyeleri, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Ankara hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil eder”

Gecede 1919 yılından cumhuriyetin ilanına kadarki süreci hatırlatanYenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Cumhuriyet’in kuruluşunda Ankaralılar, Atatürk’ü Dikmen sırtlarında Seğmenlerle karşılamıştır. Ankara, diğer dünya başkentlerine göre çok önemli bir özelliğe sahiptir. Ankara hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil eder. Ankara yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir şehir olmuştur. Cumhuriyetimizin simgesi, bağımsızlığımızın sembolü olan Ankara, sonsuza kadar Başkentimiz olarak kalacaktır. Bugün hangi konumdaysak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” dedi.

Cumhuriyete Adım Adım

Konuşmanın ardından Cumhuriyete Adım Adım konseri konuklarışanlı tarihte yolculuğa çıkarttı.Cumhuriyetin ilan edildiği sürece giden olayların anlatı ve türkü formunda seslendirildiği konserde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitler de yer aldı.

Atatürk’ü Anlamak temasının yer aldığı konserin sunuculuğunu şair Funda Özyurt Argun yaptı. Argun’a Elif ÇelikpalaEraki türküler ve marşlar ile eşlik ederken piyanoda Onur Cengiz geceye renk kattı.

Gecede; Yemen Türküsü’nün yazılmasına sebep olan Süleyman Bey’in kendisiyle aynı adı taşıyan torunu Süleyman Görgülü deprograma katılarak konuklara dedesini ve o dönemi aktardı. Görgülü’ye günün anısına Kuva-yı Milliye Kalpağı hediye edildi.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişi Yenimahalle’de kutlandı