AŞTİ Yenileme Projesi: Şehir İçi Yaşamın Merkezi

featured
service

Ankara’nın kalbindeki ulaşım merkezi AŞTİ, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin titiz çalışmaları sonucu adeta bir cazibe merkezi haline dönüştü. Yapılan yenileme çalışmaları, sadece şehirlerarası seyahat edenlerin değil, aynı zamanda Ankara’nın öğrenci kitlesinin de ilgisini çekiyor.

Başkent’in simgelerinden biri haline gelen AŞTİ, modern bir dönüşüm geçirerek kütüphaneden ders çalışma alanına, toplantı salonlarından çocuk oyun alanlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği bu yenilikçi projenin tamamlanmasıyla AŞTİ, özlenen bir merkeze dönüştü.

AŞTİ Yenileme Projesi: Şehir İçi Yaşamın Merkezi 1

Seyahat öncesinde AŞTİ’de zaman geçiren yolcuların da kütüphaneden faydalanabildiğini belirten BUGSAŞ Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün “AŞTİ’nin yenileme çalışmaları kapsamında geçici kiralık ofisler, okuma, sergi ve bir de çocuk oyun alanı kuruldu. Sosyal alanların tamamının yapım işlemleri bitmiş ve hizmete açılmış durumda. Son dönemlerde özellikle üniversitede okuyan öğrencilerimiz yurtların ve okullarının yakın olması sebebiyle boş zamanlarında okuma alanımıza gelerek hem Ankara Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz wi-fi hizmetinden yararlanıyor hem de burada ders çalışma imkânı bulabiliyorlar. Kütüphanemiz hafta içi ve hafta sonu gece 01.00’e kadar açık” dedi. 

AŞTİ Yenileme Projesi: Şehir İçi Yaşamın Merkezi