Ankara Kent Konseyi Başkentin 100. yılını akademik çalıştayda masaya yatıracak

featured
service

Ankara Kent Konseyi ve Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle “100 Yılda Başkent Olmak ya da Başkent Haline Gelmek” başlıklı bir akademik çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda; Başkentte kentsel mekânların sembolik ve politik anlamını ve bunun kentleşme, kentin morfolojisi ve kent sakinlerinin gündelik yaşamı üzerindeki etkisi ile Başkentte üretim, kültür ve mekân konuları masaya yatırılacak.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümünde Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Enstitüsü (CNRS) ile birlikte “100 Yılda Başkent Olmak ya da Başkent Haline Gelmek” başlıklı bir çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor.

İki gün sürecek ve akademisyenlerin Ankara’nın Başkent olmasıyla birlikte geçen 100 yılının tüm boyutlarıyla ele alacağı çalıştayın, açılış konuşmalarını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fransa Büyükelçisi Hervé Magro, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve CNRS Koordinatörü Prof. Dr. Gülçin Erdi yapacak.

ÇALIŞTAY 26-27 NİSAN’DA

26-27 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak olan çalıştayın ilk günü Fransız Kültür Merkezi’nde ikinci günü ise Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda gerçekleştirilecek.    

Programın Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk gününde başkentlik olgusunun sembolik ve siyasi anlamı ile başkentte değişen bellek ve mekânlar ele alınacak. Programın AKK Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda gerçekleştirilecek ikinci gününde ise, Başkentte üretim, kültür ile mekân ele alınacak ve Ankara üzerine araştırmalar yapan genç araştırmacıların sunumlarıyla sona erecek.

Cumhuriyetin 100. yılında alanında bir ilk olacak etkinliğe yüz yüze katılım ücretsiz olurken, çevrimiçi katılım için “[email protected]” e-posta adresine katılım bildirilmesi gerekiyor.  

Ankara Kent Konseyi Başkentin 100. yılını akademik çalıştayda masaya yatıracak