Altın Kadınlar’dan Mehmetçik’e destek!

featured
service

Altındağlı kadınlar, Afrin operasyonunda görev alan Mehmetçikler için 2 bin çift atkı ve bere ördü, mektup yazarak “Dualarımız sizinle” mesajı verdi.

Altındağlı kadınlardan Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere büyük destek geldi. Altındağ Belediyesi’ne bağlı Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine devam eden kadınlar, Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev yapan askerler için mektuplar yazdı, atkı, bere ve eldiven gibi giysiler ördü. 800 kadının ördüğü 2 bin çift atkı ve bere paketlenerek, Afrin’e doğru yola çıktı.Altındağlı kadınlar dualar eşliğinde el emeği ürünlerini teslim ederken, yazdıkları mektup ve şiirleri de okudular. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Devletimiz askerlerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor kuşkusuz. Örülen bu atkı ve berelerin ise manevi değeri var. Ülkenin birlik ve beraberliğinin gösterilmesi açısından gönüllülüğe dayalı böyle katkılar önemli. Bu vesile ile Altındağlı kadınlarımızın kendi elleriyle ördükleri atkı ve bereleri Hatay Valiliği aracılığı ile askerlerimize ulaştıracağız. Yüreklerimiz ve dualarımız Afrin’de” dedi.Altın Kadınlar'dan Mehmetçik'e destek! 1Çamlık Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde bir araya gelen kadınlar arasında, oğulları Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev alan ve aynı zamanda Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ne devam eden Zeliha Yılmaz ve Şengül Bağcı da yer aldı. Zeliha Yılmaz ve Şengül Bağcı hem kendi oğullarına hem de operasyondaki tüm askerlere şöyle seslendi:“Gerekirse biz de gideriz onların yanına”“Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı günden itibaren elbirliği ile böyle bir çalışmaya giriştik. Bizim oğullarımız da Zeytin Dalı Harekatı’nda… İnşallah bu örülen atkı ve berelerden biri de Allah nasip ederse oğluma gidecek… Gözyaşları içinde haberleri takip ediyoruz, dualar ediyoruz sabahlara kadar… Oradaki tüm Mehmetçikler, bu vatan analarının oğlu! Kimimiz mektup yazdı, kimimiz atkı, kimimiz bere ördü… Gerekirse biz de gideriz onların yanına hiç düşünmeden… Bilsinler ki, milyonlarca yüreğin dualarındalar. Hiçbir ana yanmasın, hiçbir ocağa ateş düşmesin, ayaklarına taş değmesin… Oğullar! Analarınız sizi çok seviyor…”“Analarınızın ak sütü sizi korusun”Yazdıkları mektupları da okuyan Altındağlı kadınlar, duygu dolu satırlarda şu ifadelere yer verdi:“Ey Mehmetçik,Başınız daima dik olsun, güneş teninizi yakmasın, yağmur canınızı acıtmasın. Ayağınıza taş diken değmesin. Bombalar kurşunlar kılınıza zarar vermesin. Ocağınız tütsün hiç sönmesin. Sancağımız, bayrağımız hiç yere inmesin. Ezanımız dinmesin. Analarınızın ak sütü, milletimizin duaları sizi tüm tehlikelerden korusun. Sizler için ördüğümüz atkılar, biraz da olsa sizi bu kışın soğuğunda sıcacık tutsun. Bu vatan, sizler gibi yiğit Mehmetçiklerle her zaman ve her yerde gurur duyuyor. Rabbim sizleri tez zamanda, sağ salim bizlere kavuştursun. Önce yüce Rabbime sonra birbirinize emanetsiniz. Selam ve dualarla sevgi ve sağlıkla kalın…”“Kahraman evlatlarımızın arkasındayız”
Altındağlı kadınları yalnız bırakmayan Başkan Tiryaki de şunları söyledi:“Topraklarımız maalesef tarih boyunca düşman gözünden uzak olmadı. Fakat biz, her zaman gereken cevabı yerinde ve net şekilde verdik. Vatanımız, bizim namusumuz. Bu bilinç ile ülkemiz için tehdit unsuru oluşturan ve iç huzurumuzu bozmaya çalışan hain terör örgütlerine gün yüzü göstermiyoruz. ‘Zeytin Dalı Harekatı’ ile mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla devam ettireceğiz. Yüreklerimiz, Afrin’deki Mehmetçiklerimiz ile beraber…Belediyemizin Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerindeki eli öpülesi anneler, hanımefendiler de evlatlarımızın yanında olduklarını göstermek istediler. El emeği göz nuru ile ördükleri atkı ve bereleri Afrin’de görev yapan evlatlarına göndermek üzere harekete geçtiler. Duygu ve dua dolu mektuplar yazdılar. Biz de belediye olarak bu konuda onlara destek olduk. Bu el emeği göz nuru atkı ve berelerin manevi bir anlamı bulunuyor. Ülkece birlik ve beraberliğimizi simgeliyor. Kahraman evlatlarımızın yanında olduğumuzu ve her zaman arkalarında olacağımızı belirtmek istedik. Rabbim, askerlerimize, evlatlarımıza güç kuvvet versin inşallah. Allah devletimizi, milletimizi korusun.”
Altın Kadınlar’dan Mehmetçik’e destek!