AKYURT’UN EN BÜYÜK PARKI

featured
service

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş Kültür Parkı çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin basit bir park çalışması olmadığını belirten Ayantaş, 480 kişilik sinema salonu, düğün salonu gibi alanlarıyla ilçeye sosyal-kültürel anlamda yeni bir vizyon kazandıracağını söyledi.

23.900 m2 lik bir alan üzerine kurulacak olan Akyurt Kent Parkı’nın inşaat çalışmaları devam ediyor. Beyandırlık ve İskan Bakanlığı tarafından denetimi gerçekleştirilen Akyurt Kent Parkı projesi tamamlandığında ilçe sinema salonu, düğün salonu, hayvanat bahçesi, fitness center gibi alanlara sahip olacak.

İnşaat çalışmaları devam eden parkın içerisinde; 900 kişilik düğün salonu, 450 kişilik konferans, sinema, tiyatro vb. çok amaçlı salon, bunlara hitap edecek fuaye ve kafeterya unsurları barındıran 5.849m2 alan üzerine kurulu bir kültür merkezi, Ankara Evi, Hayvanat Bahçesi, Kır kahvesi, Yörük Çadırı, Saat Kulesi, Fitness Center, Souna, Restaurant, Cafe, Çocuk Oyun Grupları, Koşu Yolu gibi sosyal donatılar bulunacak.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Ayantaş, Kültür Parkı alanı içerisinde 7’den 70’e herkesin ihtiyaçlarına yönelik donatılar bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Akyurt Kent Parkı, sosyal-kültürel anlamda halkımıza çok şey kazandırabileceği gibi ilçemize de imaj sağlayacak. Gençlerimize fırsat verdiğimizde, spor yapmalarını ve sinema-tiyatro izlemelerini sağladığımızda onların gelişimine önemli bir katkı sunmuş olacağız. Bu nedenle bu projeyi sadece eğlence alanı olarak tanımlamak yetersiz olur. Ben bu projenin hayat bulmasıyla birlikte, eğitim seviyesinin de yükselece-ğini umut ediyorum. Çünkü her sinema, her kermes, her tiyatro, kafamızı dinlendirebileceğimiz, stresten uzak bir mekan, yaşam standardımızın yükselmesini sağlayacaktır. Onun için biz bu projeyi sadece bir park olarak görmüyoruz, bu nedenle buraya “Akyurt Kültür Parkı” dedik, gerçekten bu park, ilçemiz için önemli ve değerli bir projedir, halkımızın bundan fazlasıyla istifade edebilmesi için, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sosyal-kültürel alandaki öncülüğümüz devam edecek ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.” dedi.

AKYURT'UN EN BÜYÜK PARKI 1
AKYURT’UN EN BÜYÜK PARKI