Akşener, Uygur Türkleri için söz verdi

featured
service

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İnsan Hakları ve Doğu Türkistan” konulu toplantıda partisinin Uygur Türkleri için hazırladığı 101 sayfalık raporunu da tanıttı.

ANKARA (İGFA) – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da bir otelde düzenlenen ‘İnsan Hakları ve Doğu Türkistan’ konulu toplantıya katıldı. Uygur Türklerinin sesi olmak ve Doğu Türkistan’ın gerçeklerini tüm dünyaya duyurmak için hazırladıkları Çin Uygur Özerk Bölgesi İnsan Hakları Raporu paylaşan Akşener, “Büyük bir insanlık trajedisini gün yüzüne çıkaran bu raporda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Söz konusu raporun toplama kampı mağduru kardeşlerle yapılan röportajlar ve uzman görüşleri doğrultusunda, bilimsel bir bakış açısıyla oluşturulduğuna dikkati çeken Genel Başkan Meral Akşener, “Türkçe, İngilizce, Uygur Türkçesi ve Çince olmak üzere, toplamda 4 dile çevrildi. Raporumuzda; Çin Yönetimi’nin, küresel çıkarları doğrultusunda, “Güvenlikleştirme” adı altında gerçekleştirdiği, “Çinlileştirme” politikasının, detaylarını göreceksiniz. Milyonlarca Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü kardeşimizin; onurunu, namusunu, kültürel varlığını, ve en temel haklarını hedef alan, bir büyük zulme şahit olacaksınız. Değerli misafirlerimiz; Biliyorsunuz, Çin yönetimi, yıllar boyunca, toplama kamplarının varlığını reddetti. Ama gelinen noktada, hem bu kampların fiziki varlığı, hem de toplama kampı mağdurlarının anlattığı gerçekler, artık gizlenemeyecek bir boyuta geldi” diye konuştu.

“Buradan onlara söz veriyorum” diyen Akşener, “Her ne kadar ülkemizi yönetenler, küçük hesapların peşine düşüp, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadığı zulme, sessiz kalmayı tercih etse de; Biz, onlar gibi olmayacağız. Biz, bu zulme, sessiz kalmayacağız. Biz, bu zulme, razı olmayacağız! Bundan şüpheniz olmasın” dedi.

Akşener, Uygur Türkleri için söz verdi