1. Haberler
  2. Yerel
  3. Manisa
  4. Ahmet Büke Memleketi Manisa’da Okurlarıyla Buluşuyor

Ahmet Büke Memleketi Manisa’da Okurlarıyla Buluşuyor

featured

Manisalı yazar Ahmet Büke, “Ahmet Büke Memleketinde” adıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 11-12 Nisan tarihlerinde hemşehrileriyle bir araya gelecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi, Gördes Belediyesi ve Manisa Şehir Tiyatrosu iş birliğiyle hayata geçirilen program; söyleşi, imza günü ve konserden oluşuyor.

İlk etkinlik 11 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de Manisa Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleşecek. Yazar Büke, 12 Nisan Pazar günü saat 14.00’te ise Gördes Belediyesi Mübin Sarıoğlu Konferans Salonu’nda okurlarıyla buluşacak. Her iki program da imza etkinliğiyle sona erecek.

Yazım Süreci ve Eserler Masaya Yatırılacak

Yaklaşık 40 dakika sürmesi planlanan söyleşilerde Ahmet Büke, ödüllü eserleri “Deli İbram Divanı” ve “Kırmızı Buğday” ekseninde yazım sürecini, eserlerdeki temaları ve karakter kurgularını aktaracak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Alp Yücel Kaya ile Nuray Önoğlu’nun üstleneceği söyleşilere iktisat tarihi perspektifi de eşlik edecek.

Söyleşilerin ardından yaklaşık 1 saat sürecek bir türkü konseri düzenlenecek. “Deli İbram’dan Arap Ali’ye” başlığıyla sunulacak dinletide Ozan Çoban, Salih Nazım Peker ve Melih Yeşilbağ sahne alacak. Konser, Büke’nin eserlerindeki anlatı evreninden izler taşıyan bir repertuvar içerecek.

Ahmet Büke Memleketi Manisa’da Okurlarıyla Buluşuyor