Ahilik haftası Akyurt’ta kutlandı. Ayık: Ahilik kültürünü gençlerimiz yaşatacak.

featured
service

Türkiye genelinde düzenlenen 36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Akyurt’ta etkinlik düzenlendi.

36. Ahilik Haftası Akyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikle ile kutlandı. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Ahilik kültürünü yaşatacak olan gençlerimiz, meslek liseli gençlerimiz. Her birisi uzmanlaştıkları alanda en iyisi olmak için mücadele edecekler” diye konuştu.

Cumhuriyet meydanındaki kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından öğrencilerin ahilik haftası hakkında okuduğu şiir ile devam etti. Sonrasında hep birlikte ahilik yemini edildi. Ankara Kulübü Akyurt Şubesi seymenleri ile Akyurt Belediyesi Mehteran Takımı da sahnedeki yerini alarak vatandaşlara güzel anlar yaşattı. Duaların okunmasının ardından Belediye Başkanı Hilal Ayık ile birlikte Kaymakam Mehmet Tunç, Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin açtığı standartlarda yapmış oldukları çalışmaları inceledi.

Ahilik haftası Akyurt'ta kutlandı. Ayık: Ahilik kültürünü gençlerimiz yaşatacak. 1

“Anadolunun en önemli değerlerinden birisi”
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Etkinliğimizin amaçlarından birisi tabi ki bir araya gelmek, paylaşmak, o tencerenin başına geçmek, birbirimizle dayanışma içerisinde hareket etmek. Fakat her şeyden önce ahilik kültürünün de altını çizmek, bu bizim çok önemli değerlerimizden birisi, Anadolu’nun en önemli değerlerinden birisi diyebiliriz. Bugün baktığımızda iyi insan olmanın temelinde de, iyi bir esnaf olmanın temelinde de, tüccar olmanın temelinde de, yine aynı değerler yatıyor. Aslında kısaca biz kendi maneviyatımıza dayalı değerlerimize sahip çıkarsak genel olarak hayatımızda pek çok konuyu da çözeriz diye düşünüyorum” dedi.

Ahilik haftası Akyurt'ta kutlandı. Ayık: Ahilik kültürünü gençlerimiz yaşatacak. 2

2 senedir Ahilik Haftasını meslek lisesi öğrencileri ile düzenlediklerinin altını çizen Ayık, “Çünkü bu ahilik kültürünü yaşatacak olan gençlerimiz, meslek liseli gençlerimiz. Her birisi uzmanlaştıkları alanda en iyisi olmak için mücadele edecekler. Vatana, millete faydalı en iyi işleri yapabilmek için mücadele edecekler. En iyi olmanın, akademik başarının yanında en önemlisi ahilik kültürünü yaşatacaklar.” diye konuştu.

“İyi bir ahi olacaklarından eminim”
Kaymakam Mehmet Tunç ise “Öğrencilerimiz ahilik yemininde ilimden, irfandan, adetten, örften bahsettiler. Bizim örfümüzü adetimizi muhakkak yaşatmamız lazım. Çünkü geleceğe dair bizim hedeflerimiz var, ülkemizin büyük hedefleri var. Bizim iyi tüccar, iyi esnaf, iyi ahlaklı insan yetiştirmemiz lazım. Gençlerin de geleceğe sahip çıkacağı düşüncesiyle onların iyi bir esnaf, iyi bir ahi olacaklarından eminim” ifadelerini kullandı.

Ahilik haftası Akyurt'ta kutlandı. Ayık: Ahilik kültürünü gençlerimiz yaşatacak. 3

Etkinliğin sonunda Akyurt Belediye Başkanı Hilak Ayık, Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç ile birlikte vatandaşlara ahilik pilavı dağıttı.

Ahilik haftası Akyurt'ta kutlandı. Ayık: Ahilik kültürünü gençlerimiz yaşatacak. 4
Ahilik haftası Akyurt’ta kutlandı. Ayık: Ahilik kültürünü gençlerimiz yaşatacak.