8. Dönem Memur Toplu Sözleşme görüşmeleri sürerken, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, aile hekimliği çalışanlarının bir kez daha masada yer almamasına tepki gösterdi. Kandemir, “60 bin aile hekimliği çalışanı için ayrı bir toplu sözleşme masası kurulması gerektiği bir kez daha ispatlanmıştır” dedi.
Dr. Kandemir, aile hekimliği çalışanlarının, ebe ve hemşirelerin bu süreçte bir kez daha yok sayılmasını kabul etmediklerini vurguladı. “Memurlara yapılan artış teklifi yok hükmündeyken, aile hekimliği çalışanları masanın tüm bileşenleri tarafından yine yok sayılmaktadır” diyen Kandemir, 60 bin aile hekimliği çalışanı için ayrı bir toplu sözleşme masası kurulmasının gerektiğini ifade etti.
“Aile hekimliği çalışanları maskeli balonun bir tarafı olmayacak”
AHESEN Genel Başkanı, sendikasının bu sürecin bir parçası olmayacağını belirterek, “Bu masada, aile hekimliği odaklı sahada aktif çalışan ve bakanlığa karşı sayısız dava kazanmış olan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası da oturmalıdır. AHESEN ve aile hekimliği çalışanları, samimiyetten ve hakkaniyetten uzak bu maskeli balonun bir tarafı olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Kandemir, toplu sözleşme sürecinden rahatsız olan tüm hekim, ebe ve hemşirelere de çağrıda bulundu:
“Aile hekimliği çalışanlarını yok sayan bu masadan rahatsız olan tüm hekim, ebe ve hemşire arkadaşlarımızı etkisiz-yetkili sendikalardan istifa etmeye ve kimsenin yancısı olmayan Aile Hekimliğinin sendikası AHESEN’e katılmaya davet ediyoruz.”























