Adana, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen 2025 Avrupa Diploması ödülüne layık görüldü. Ödül, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen törenle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, Avrupa Parlamenter Meclisi Avrupa Ödülü Komitesi Başkan Yardımcısı Pierre Alain Fridez tarafından takdim edildi.

Başkan Zeydan Karalar, yaptığı açıklamada, Avrupa Diploması’nın yalnızca bir ödül değil, aynı zamanda Adana’nın temel Avrupa değerlerine olan bağlılığının uluslararası düzeyde bir onayı olduğunu ifade etti. Karalar, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen ‘Avrupa Diploması’ kentimizin demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve Avrupa değerlerine olan bağlılığının uluslararası alanda tescili niteliği taşıyor. Bu yıl Türkiye’den sadece iki kente verilen bu prestijli ödülü Adana’mıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Bu sürecin diğer aşamalarında Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi ve nihayetinde Avrupa Ödülü bulunduğunu dile getiren Karalar, “Avrupa Ödülü yolculuğunun ilk ve ön önemli aşamasını başarıyla tamamladık. Şimdi hedefimiz; Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi ve nihayetinde Avrupa Ödülü’nü almak. Hep birlikte daha çağdaş, daha güçlü bir Adana için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.























