1. Haberler
  2. Asayiş
  3. 75 İlde Uyuşturucu Tacirlerine Darbe: 3 Haftada 2 Binden Fazla Gözaltı

75 İlde Uyuşturucu Tacirlerine Darbe: 3 Haftada 2 Binden Fazla Gözaltı

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son üç hafta içinde düzenlenen geniş çaplı operasyonların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, 75 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 1 ton 24 kilogram uyuşturucu madde ile 5 milyon 375 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

2 bin 311 şüpheli adli makamlara sevk edildi

Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlara, il emniyet müdürlüklerine bağlı 3 bin 335 ekip ve 8 bin 340 personel katıldı. Operasyonlarda ayrıca 37 hava aracı ve 53 narkotik dedektör köpeği de görev aldı. Çalışmalar sonucunda 2 bin 311 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Operasyonlar; İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana, Bursa, Konya, Antalya, Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa, Kayseri, Kocaeli ve Samsun başta olmak üzere çok sayıda ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

75 İlde Uyuşturucu Tacirlerine Darbe: 3 Haftada 2 Binden Fazla Gözaltı