Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Yüzyılın Konut Projesi kapsamındaki kura çekimlerinin üçüncü haftası geride kaldı. 29 Aralık 2025 tarihinde başlatılan süreç, 18 Ocak 2026 Pazar günü Erzincan’da gerçekleştirilen 1.760 konutun kura töreniyle üçüncü aşamasını tamamladı.
Şu ana kadar Adıyaman, Şırnak, Hakkari, Siirt, Van, Mardin, Ağrı, Batman, Iğdır, Bitlis, Kars, Muş, Ardahan, Antalya, Bingöl, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Rize, Erzurum, Malatya ve Erzincan illerinde toplam 75 bin 356 konutun hak sahipleri belirlenmiş durumda.
Haftalık Kura Takvimi Açıklandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 19-25 Ocak tarihleri arasındaki kura programını duyurdu. Kurum açıklamasında, “Yuva demek, umut demek, gelecek demek. Bu hafta 9 şehrimizde daha kura heyecanını yaşayacağız. Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta toplam 45 bin 909 konutumuzun daha hak sahiplerini belirleyecek, mutluluğa ortak olacağız” ifadelerini kullandı.
9 İlde Kura Çekimleri Devam Edecek
Açıklanan programa göre; 19 Ocak Pazartesi günü Şanlıurfa’da 13 bin 790 konut için kura çekilecek. 21 Ocak Çarşamba günü Trabzon’da 3 bin 734, Tokat’ta 3 bin 392 konutun kurası gerçekleştirilecek. 22 Ocak Perşembe günü Amasya’da 2 bin 601 konut sahibini bulacak.
23 Ocak Cuma günü Manisa’da 7 bin 459, Kastamonu’da 2 bin 380, Sivas’ta 3 bin 904 konut için kura törenleri düzenlenecek. 24 Ocak Cumartesi günü Aydın’da 6 bin 973, son olarak 25 Ocak Pazar günü ise Giresun’da 1.676 konutun hak sahipleri tespit edilecek.
Bu hafta sonunda kura çekimi tamamlanan il sayısı 32’ye ulaşacak. Hak sahibi belirlenen toplam konut sayısı ise 121 bin 265’e yükselmiş olacak.
ANKARA (İGFA)























