1. Haberler
  2. Kültür - Sanat
  3. 31. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

31. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

featured
service

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenecek olan 31. İstanbul Caz Festivali, müzik tutkunlarını heyecanla bekleyen bir etkinlik olarak 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, cazın eşsiz ritmiyle dolu programıyla İstanbul’un kültürel yaşamına renk katacak.

Caz Vapuru caz ve swing tutkunlarını bir araya getirecek

Festival kapsamında düzenlenen ve her yıl büyük ilgi gören etkinliklerden biri olan Caz Vapuru, Boğaziçi’nde caz ve swing tutkunlarını bir araya getirecek. 14 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Kabataş İskelesi’nden kalkacak olan Caz Vapuru, Anadolu Kavağı’na kadar Boğaz boyunca yol alacak. İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşecek olan bu yolculukta, farklı sahnelerde performans sergileyecek olan müzisyenler izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Caz Vapurunun Konukları

Caz Vapuru’nun konukları arasında, İstanbullu swing topluluğu Brassist, cazın erken dönem örneklerini Ragtime ve Dixiland’e özgü dramatik üslubuyla birleştiren Karambola, Rus caz grubu The Big Rhythm, ve Lale Plak’tan Hakan Atala ile Erdal Akkaş gibi isimler yer alacak. Ayrıca, duygusal bir atmosfer yaratacak olan Shangri La’nın DJ setleriyle Caz Vapuru dans pistine dönüşecek.

Caz Vapuru Biletleri Nasıl Alınır?

Caz Vapuru biletleri, passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) temin edilebilecek.

Ayrıca, festivalin diğer sevilen etkinliklerinden biri olan Parklarda Caz, bu yaz da İstanbulluları açık havada müzikle buluşturacak. Gösteri Eş Sponsorları Tchibo ve Eduscho’nun destekleriyle gerçekleştirilecek olan ücretsiz Parklarda Caz konserleri, 6 Temmuz Cumartesi günü Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde, 13 Temmuz Cumartesi günü Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatro’da ve 14 Temmuz Pazar günü Şişli Habitat Parkı’nda müzikseverlerle buluşacak. Parklarda Caz’ın bu yılki konukları arasında Duckshell ve Brass Riot’ın yanı sıra 2024’ün Genç Caz+ grupları yer alıyor.

31. İstanbul Caz Festivali Başlıyor
Yorum Yap