3. Tiyatro Festivali açıldı

featured
service

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Tiyatrolar Birliği’nin organize ettiği 3. Tiyatro Festivali’nin açılışına katıldı. Katılımcılar arasında Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanatçılar ve sanatseverler yer aldı.

TRABZON (İGFA) – Trabzon’un sanat hayatının önemine dikkat çeken Başkan Genç, “Ne mutlu bize ki bu şehrin güçlü sanatçıları var. Bu şehirde Tiyatrolar Birliği var. Her şehirde yok bunlar. Ortahisar Belediyesi’nde görevdeyken kendimi bu konuda sorumlu olarak görüyordum. Büyükşehir Belediyesi’nde ise daha çok sorumluluğumuz var. Şehrimle gurur duyuyorum ama sanatçılarımız sayesinde gurur duyuyorum. Hep beraber onlarla gurur duyuyoruz. İyi ki varlar diyoruz. Bakın şu anda Amasya Merzifon, Samsun, Akçaabat, Giresun Bulancak ve Gümüşhane var. İlkini yaptığımızda sadece Akçaabat ve Bulancak vardı” dedi.

FİZİKİ MEKAN EKSİKLİĞİNİ GİDERECEĞİZ
Festivalin, sanatseverlere hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Genç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Festivalimize Amasya’yla başlıyoruz. Şehrimize gelen misafir gruplarımıza, tiyatro gruplarımıza çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki sanatımız var. İnşallah dördüncüsünü daha geniş bir katılımla düzenleyeceğiz. Festivalimiz artık geleneksel oldu. İnşallah daha güzel bir kültür sanat merkezinin içerisinde bunu icra edeceğiz. Kültür, sanat, tarih ve spor şehriyiz diyorsak fiziki mekan eksikliğini de gidereceğiz. Bu da bizim borcumuz olsun.”

BAŞKANIMIZIN VERDİĞİ SÖZÜ ÇOK ÖNEMSİYORUM
Trabzon Milletvekili Suiçmez, “Başkanlarım izah etti. 13 ekibe ulaşılmış. Ne güzel bir şey dayanışma içerisinde büyümek, genişlemek ve bunu sanatla yapmak. Sanatın gücüyle yapmak çok önemli. Dolayısıyla ben daha önce de sanata vermiş olduğu katkılar nedeniyle sayın Büyükşehir Belediye Başkanımı tebrik ediyorum. Az önce bir söz verdi. Bu çok önemli sözü de önemsediğimin altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ TRABZON’UN KÜLTÜR SANATINA KATKI VERMEK
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ise, “Trabzon Tiyatrolar Birliği 2020 yılında kuruldu. Birliğimiz, Gugulumdakilar Tiyatrosu, Karadeniz Üniversitesi Tiyatrosu, Trabzon Şehir Tiyatrosu, Tiyatro Panki, Tiyatro Zinos ve Umut Tiyatrosu tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacımız tiyatro sanatını daha fazla izleyiciye ulaştırmak ve Trabzon’un kültür sanatına katkı sağlamaktır. 1. Festivalimiz pandeminin zor şartlarında 6 grup olarak gerçekleştirildi. 2.sinde 8 ekip olarak yaptık. Bugün ise 13 ekibe ulaştık. Festivalimizin gerçekleşmesinde bize destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

3. Tiyatro Festivali açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.