1. Haberler
  2. Gündem
  3. 27 Yerli Üretim Konteyner Vagonu TCDD’ye Teslim Edildi

27 Yerli Üretim Konteyner Vagonu TCDD’ye Teslim Edildi

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TÜRASAŞ Genel Müdürlüğü tarafından üretilen 27 adet konteyner vagonu, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) tarafından Eskişehir’de yerli ve milli imkanlarla üretilen vagonların ağırlıklı olarak konteyner taşımacılığında kullanılacağı belirtildi. 2 adet 40 ayak konteyner yükleme ve toplam 108 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahip olan vagonlar, uluslararası kullanıma olanak sağlayan TSI (Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartnameleri) standartlarına uygun şekilde imal edilerek tescili yapıldı.

27 Yerli Üretim Konteyner Vagonu TCDD'ye Teslim Edildi 1

Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin Yükü Yerli Vagonlarımızla Taşınacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, teslim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yerli ve milli vagon üretiminin lojistik açıdan önemli bir atılım olduğunu vurguladı. Uraloğlu, “Ulusal ve uluslararası yük taşımacılığında vagon üretimi yapan bir ülke olarak çevre dostu ve ekonomik vagonlarımız ile lojistik sektörüne yeni bir soluk getiriyoruz. Yerli ve milli vagonlarımız Türkiye’nin yükünü taşıyacak” dedi.

2025’e Kadar 680 Vagon Üretilecek

Söz konusu vagonlardan yıl içerisinde toplam 200 adet üretilmesi planlanıyor. 2025 yılında 200, 2026 yılı içerişinde de 480 adet üretilecek.

27 Yerli Üretim Konteyner Vagonu TCDD’ye Teslim Edildi
Yorum Yap