1. Haberler
  2. Gündem
  3. 27 Mayıs Darbesi’nin 64. Yıl Dönümünde Sivil Anayasa Buluşması

27 Mayıs Darbesi’nin 64. Yıl Dönümünde Sivil Anayasa Buluşması

featured
service

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 27 Mayıs Darbesi’nin 64. yıl dönümünde “Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması” programı düzenlendi.

Gün boyu süren toplantılara Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakan yardımcıları Enes Eminoğlu ve Safa Koçoğlu ile organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen, tarihçi, gazeteci ve Türkiye’nin dört bir yanından 300 kadar genç katıldı.

27 Mayıs Darbesi'nin 64. Yıl Dönümünde Sivil Anayasa Buluşması 1

Bakan Bak: “Gençlerin Fikirleri Sivil Anayasa İçin Önemli”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, programın açılışında yaptığı konuşmada, gençlerin sivil anayasa sürecindeki fikirlerine önem verdiklerini söyledi. Türkiye’nin sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Bak, “Anayasamız hala istenilen sivil anayasa kıvamında değil. Anayasalar bir uzlaşma metni. Bunun güçlü olmasını istiyoruz. Gençlerin burada söz söylemesini arzu ediyoruz. Bu programın çok verimli olacağına inanıyorum. Gençlerin gücüne inanıyorum. Sosyal alanda çıkışa ve güçlü adımlara ihtiyacımız var. Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda öğreneceğiniz çok şey var. ‘Güçlü gençlik, güçlü Türkiye’ diyoruz. Enerjinizi yansıtın ve paylaşın. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere çok önem verdiğini biliyoruz. Seçilme yaşı 18’e indi. Gençlerimize güveniyoruz. Bu sürecin başlaması dolayısıyla çok mutlu oldum” dedi.

27 Mayıs Darbesi'nin 64. Yıl Dönümünde Sivil Anayasa Buluşması 2

“Milletin iradesi üzerinde hiçbir güç yok. Bunu 15 Temmuz 2016’da yaşadık. Millet, iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını meydanlara çıkarak gösterdi. Bu milletin bu sivil anayasayı başaracağına inanıyoruz” diyen Bak, “Gençlerin bu adada yaşananların kara leke olduğunu görmesini istedik” diye konuştu.

27 Mayıs Darbesi'nin 64. Yıl Dönümünde Sivil Anayasa Buluşması 3

Bak, konuşmasında, “Bu adanın bu hale gelmesinde büyük bir çaba var. Yaşanan pek çok şeyin anlatıldığı bir müze var. Gençlerimizi buraya getiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da buraya önem veriyor. Gençlerimizin gelmesini istiyor. Burada çalıştaylar olacak. Toplanan bilgileri ilgili yerlere ileteceğiz. İnşallah verimli çalışmalar ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

27 Mayıs Darbesi’nin 64. Yıl Dönümünde Sivil Anayasa Buluşması