2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması

featured
service

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından her yıl düzenlenen 2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfının (TDPV), Ahilik ve Ahi Evran’ın tanıtılmasına, anlaşılmasına, yaşattığı evrensel değerlerin hatırlatılmasına ve bu değerlerin günümüz dünyasına ışık tutmasına katkı sağlamak amacı ile açtığı yarışmalarda dereceye giren öğrenciler belli oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen resim, masal/öykü, şiir ve deneme dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmalara toplam 205 eser ile başvuru yapılırken bu eserlerden 170’i jüri heyeti tarafından değerlendirmeye alındı. Değerlendirmelerin sonucunda resim dalında birinciliği İstanbul, Ankara ve Batman’dan başvuran öğrenciler kazandı. İlkokul öğrencisi Ezo GÜNGÖR, ortaokul öğrencileri Busenaz ÖGEL ve Yağmur Sena ÇEKEN, lise öğrencisi Nursima AZGAN resim dalında birinci oldular ve Apple iPad tablet ödülü kazandılar. Kastamonu’dan masal/öykü yarışmasına katılan ortaokul öğrencisi Bahar ULUPINAR ve Konya’dan deneme yarışmasına başvuran lise öğrencisi Yavuz Selim DEMİRKOL da dallarında birinci olarak yine aynı ödülü aldılar. Aydın, Çankırı, Eskişehir, Gaziantep, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli ve Mersin’den yarışmalara başvuran diğer öğrenciler de ikincilik ve üçüncülük ödülü olan Apple Watch ve Airpods ödüllerini aldılar. Yarışmalarda başarılı olan ve sıralamaya giren diğer öğrencilere de mansiyon ödülü olarak resim seti ve kitap seti hediye olarak gönderildi. Yarışmalarda bu sene yurt dışından dereceye giren bir eser olmadı.

Resim dalında Ankara’dan dereceye giren ortaokul öğrencisi Yağmur Sena ÇEKEN ve lise öğrencisi Yağmur GÜÇLÜ’ye ödüllerini Vakıf Başkanı Dr. Abdullah ÇALIŞKAN , Vakıf Genel Merkezinde bizzat verdi. ÇALIŞKAN yarışmalarda dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti; onları yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine ve yöneticilerine de teşekkür etti. ÇALIŞKAN, 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmalarının da yakında duyurulacağını belirtti.

ÇALIŞKAN dereceye giren öğrencilere gönderdiği mektubun sonunda şunları söyledi: “Senin gibi kardeşlerimizin Ahilik teşkilatı ve bu teşkilatın kurucusu Ahi Evran hakkında bilgi sahibi olması geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Ahilik yarışmasından ödül almış biri olarak hayatının bundan sonraki sürecinde hem Ahilik ilke ve esaslarına uygun yaşamanı hem de Ahiliği ve Ahi Evran’ı arkadaşlarına ve toplumumuza daha iyi anlatmanı ümit ederim”.

2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması