Zabıta Personeline Tüketici Hakları Eğitimi

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ev sahipliğinde ve Ticaret Bakanlığı koordinesinde “Tüketicinin Korunması Uygulamalarının İlçe Düzeyinde Yerel Yönetimlere Yaygınlaștırılması” projesi kapsamında eğitim programı düzenlendi. Eğitime; Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Çorum, Karabük ve Kastamonu illerindeki ilçe zabıta müdürlüklerinden 110 personel katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ev sahipliğinde “Tüketicinin Korunması Uygulamalarının İlçe Düzeyinde Yerel Yönetimlere Yaygınlaștırılması” projesi kapsamında eğitim programı düzenlendi.

Ticaret Bakanlığının koordinesinde düzenlenen eğitim; Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi (TKPG) Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, 8 ilin ticaret il müdürleri ile çevre il ve ilçelerden gelen 110 zabıta personelinin katılımıyla gerçekleşti.

TÜKETİCİ MEVZUATI ANLATILDI

Zabıta personellerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde; Ticaret Uzmanı Tuğba Hazal Sayalgı satıştan kaçınma, indirimli satışlar ve fiyat etiketi denetimi hakkında Ticaret Uzman Yardımcısı Tugay Güney ise Zabıta Daire Başkanlıkları tarafından Tüketici Mevzuatı Kapsamında Yapılan İyi Uygulama Örnekleri ile ilgili sunum yaptı. Ayrıca; Ticaret Bakanlığı TKPG Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan da konuşma yaptı.

EĞİTİME 160 KİŞİ KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, “Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Ticaret Bakanlığı koordinesinde tüketici hakları ile ilgili bir eğitim düzenledik. Bu toplantıya çeşitli illerden gelen zabıta personeli ve il müdürlükleri katıldı. Faydalı olan bir toplantıydı. Ayrıca Ticaret Bakanlığımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

ABB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime katılan zabıta personelleri şunları söyledi:

-Sinan Çelen (Kırıkkale Belediyesi Zabıta Komiseri): “İlk defa böyle bir eğitime katılıyorum. Faydalı olacağına inanıyorum güzel bilgiler edindik. Tüketicilerden bize kasa ve fiyat etiketleri arasında tutarsızlıkların olduğu gibi şikâyetler geliyordu. Bu konularda da yetkili olduğumuzu görmüş olduk.”

-Barış Çınar (Karabük Safranbolu Belediyesinde Zabıta Memuru: “Öncelikle bu programı yapan Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Tüketicinin korunmasıyla ilgili bu eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çok yararlı bir eğitim oldu.”

-Mustafa Ay (Nevşehir Avanos Belediyesi Zabıta Komiseri): “Böyle bir eğitimin yapılması bizi mutlu etti. Tüketicinin korunması her ne kadar vatandaş göreviyse zabıtanın da görevidir. Bu eğitimlerin devam etmesinin bize etkili olacağına inanıyoruz.”

Zabıta Personeline Tüketici Hakları Eğitimi

Yorumlar kapalı.