İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt dışında aranan 40 şüphelinin Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan şüphelilerin Gürcistan, Almanya, Bulgaristan, ABD, Hırvatistan, İsviçre, Karadağ, Rusya ve Yunanistan’dan getirildiğini bildirdi.
Kırmızı bültenle arananlar arasında kasten öldürme, suç örgütü üyeliği, uyuşturucu madde ticareti, fuhuşa teşvik, çocuğun cinsel istismarı, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık gibi suçlardan aranan şüpheliler bulunuyor. Bu kapsamda Gürcistan’dan 10, Almanya’dan 4, ABD’den 1, Hırvatistan’dan 1, Karadağ’dan 1, Rusya’dan 1 ve Yunanistan’dan 1 şüpheli getirildi.
Ulusal seviyede aranan şüpheliler arasında ise terör örgütü propagandası yapmak, dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu madde ticareti, ruhsatsız silah bulundurma, zimmet gibi suçlardan arananlar yer alıyor. Bu kapsamda Gürcistan’dan 17, İsviçre’den 1, Bulgaristan’dan 2 şüpheli Türkiye’ye getirildi.
Bakan Yerlikaya açıklamasında, EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri, İstihbarat, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele ve TEM Daire Başkanlıklarını tebrik etti.






















