Yöresel ürünler esnaflarda

featured
service

Ak­yurt Be­le­di­ye­si’nin coğ­ra­fi işa­ret­li ürün ola­rak marka tes­ci­li­ni ger­çek­leş­tir­di­ği bazı ye­mek­ler es­naf­lar ara­cı­lı­ğıy­la tü­ke­ti­ci­ler ile bu­lu­şu­yor. İşyer­le­rin­de ise Ak­yurt Be­le­di­ye­si’nin ha­zır­la­dı­ğı marka tes­cil afişi de yer alı­yor.

Ak­yurt Be­le­di­ye­si, ge­le­nek­sel ye­mek­le­re bir stan­dart ge­tir­mek ve il­çe­nin ta­nı­tı­mı­na katkı sağ­la­mak ama­cıy­la on­lar­ca yıl­dır sof­ra­la­rın vaz­ge­çil­me­zi olan bir­çok ye­me­ğin marka tes­ci­li­ni al­ma­ya devam edi­yor. Be­le­di­ye, topak tar­ha­na­sı, fıtı çor­ba­sı, soğuk çor­ba­sı, toyga aşı, tut­maç aşı, hoş­me­rim tat­lı­sı, ho­ma­ça, tan­dır bö­re­ği gibi ye­mek­le­rin marka tes­ci­li­ni alır­ken bun­lar­dan ba­zı­la­rı da es­naf­lar ile tü­ke­ti­ci­le­re ulaş­tı­rı­lı­yor.

Yöresel ürünler esnaflarda 1

“En çok ter­cih edi­len unlu mamül”
Baz­la­ma, göz­le­me gibi unlu ma­mül­ler üre­ten Al­bay­rak Gıda ay­rı­ca Ak­yurt Tan­dır Bö­re­ği­ni üre­te­rek sa­tı­şı­nı ger­çek­leş­ti­ri­yor. Tan­dır bö­re­ği­ni pey­nir­li, kıy­ma­lı ve pa­ta­tes­li ola­rak ha­zır­la­dık­la­rı­nı söy­le­yen Al­bay­rak Gıda sa­hi­bi Gaazi Al­bay­rak, “Es­ki­den bir­çok evin fı­rı­nı olur ve o fı­rın­lar­da tan­dır bö­rek­le­ri ve göz­le­me­ler pi­şer­di. Ev­ler­de ya­pıl­ma­sı­na rağ­men biz­ler­de tan­dır bö­re­ği­ni pi­şi­re­rek sa­tı­şa su­nu­yo­ruz. Tan­dır bö­re­ği, en çok ter­cih edi­len unlu ma­mül­le­ri­miz ara­sın­da yer alı­yor, gün­lük ola­rak üre­te­rek taze bir şe­kil­de müş­te­ri­le­ri­mi­zin be­ğe­ni­si­ne su­nu­yo­ruz” dedi.

Yöresel ürünler esnaflarda 2

“2013 yı­lın­dan beri me­nü­müz­de”
Ak­yurt Ho­ma­ça­sı’nı henüz marka tes­ci­li ya­pıl­ma­dan me­nü­sü­ne ek­le­di­ği­ni söy­le­yen Onur Res­ta­urant Sa­hi­bi Bay­ram Öz­te­pe ise, sa­de­ce Ak­yurt’tan değil, ilçe dı­şın­dan da bu lez­ze­ti tat­mak için ge­len­le­rin ol­du­ğu­nu söy­le­di. Öz­te­pe, “Ho­ma­ça ye­me­ği yö­re­miz dı­şın­da pek bi­lin­mi­yor. Ancak bu lez­zet­le ta­nı­şan bir­çok kişi tek­rar yemek için res­ta­uran­tı­mı­za ge­li­yor. Ya­ban­cı müş­te­ri­le­ri­mi­ze yö­re­sel bir lez­ze­ti­miz ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek ta­nı­tı­mı­nı da ya­pı­yo­ruz. Ben bu ye­me­ği 2013 yı­lın­dan beri müş­te­ri­le­ri­me su­nu­yo­rum” diye ko­nuş­tu.

Yöresel ürünler esnaflarda