Yönetim Kurullarına daha fazla kadın çağrısı

featured
service

Türkiye’de yönetim kurullarında daha fazla kadının rol almasını sağlamak hedefiyle çalışmalarını yürüten Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD) Mentorluk Programının 5. dönemi, Esma Sultan Yalısı’ndaki lansmanla başladı. YKKD Danışma Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, YKKD Eş Başkanları Hande Yaşargil ve Burçak Güven’in ev sahipliğinde 20 Aralık gecesi gerçekleşen lansman toplantısında mentor-menti eşleşmeleri açıklandı.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek ve yönetim kurullarında daha fazla kadının yer almasını sağlamak amacıyla çalışan YKKD’nin, 10 yıldır sürdürdüğü mentorluk programında beşinci dönem heyecanı başladı. 20 Aralık akşamı Esma Sultan Yalısı’nda yapılan tören, Türkiye’nin önde gelen iş liderlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yönetim Kurulunda Kadın “Şirketler Arası Mentorluk ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği Sertifika Programı”nın beşinci döneminde; 68 menti, 18 ay boyunca kendilerini yönetim kurullarında göreve hazırlayacak, iş dünyasının deneyimli isimleri olan mentorlarıyla eşleşti.

Programdan mezun toplam 195 lider kadının 82’si son iki yılda; 43’ü bağımsız, 52’si grup şirketi ve 59’u sivil toplum olmak üzere toplam 155 adet yönetim kurulu koltuğuna atandı. Törende bu başarının altı çizildi ve iş dünyasına yönetim kurullarına daha fazla kadın yönetici atanması çağrısı yenilendi.

Etkinlikte, YKKD Mentoru, Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü’ye kurumunun bünyesindeki Yönetim Kurullarına gerçekleştirdiği ve tavsiye ettiği kadın YK Üyesi atamaları nedeniyle “Altın Mentor” ödülü verilirken, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan’a Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu Yönetim Kuruluna atanan kadın YK Üyeleri nedeniyle teşekkür plaketi takdim edildi.

Yönetim Kurullarına daha fazla kadın çağrısı