Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

featured
service
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Çubuk Külliyesi’nin birinci etap inşaatının tamamlandığını söyledi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, ilçenin Esenboğa, Yenice, Melikşah, Kızılca ve Dumlupınar mahallerinin ortasında inşa edilen külliyenin birinci etabı, yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacak.
Rektör Prof. Dr. Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampüs alanına ulaşım sağlayan yollarda asfaltlama ve kaldırım çalışmaların devam ettiğini, külliyenin her yönüyle 3 Ekim’e hazır olacağını belirtti.
Üniversite binalarının Selçuklu mimarisi tarzında yapıldığını aktaran Doğan, şunları kaydetti:
‘Uzun süredir hasretini çektiğimiz AYBÜ Külliyesi’nde, bu yıl eğitim ve öğretim başlayacak. Binalar, Selçuklu mimarisi tarzında, bizim milli kültür ve geleneğimize uygun olarak ama en son modern imkanların olduğu tarzda yapılmıştır. Üniversitemiz bu özelliği ile herkes tarafından taktirle karşılanmış bir mimarisi var. İnşallah 3 Ekim’den itibaren öğrencilerimiz külliyemizde eğitim öğretime başlayacak. Şuanda çevre düzenleme çalışmaları bitti. Ulaşımla ilgili asfaltlama ve kaldırım çalışmaları da bitmek üzere. İnşallah 3 Ekim tarihi itibarıyla külliyemiz hizmete girecek.’
2dsc08655 2dsc08604 2dsc08648
Doğan, külliye alanında öğrenciler için her türlü sosyal alanın yer alacağına vurgu yaparak, şöyle devam etti:
‘Külliyemizde İnsan ve Toplum Bilimleri, Siyasal Bilgiler, İşletme, İslami Bilimler, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakülteleri gibi birimlerimiz olacak. Yine idari birimlerimiz, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile ilgili yerleşim çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca külliyemizde her türlü sosyal imkanlar olacak. Özellikle spor alanları tenis, basketbol ve futbol sahaları ve kafeteryalar ile kantinler olacak.’
2dsc08658
Külliye içindeki yol, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarının bittiğini, bağlantı yollarında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapıldığını ifade eden Doğan, ‘Ulaşımla ilgili çeşitli kurumlarla görüşmelerimizi yaptık. Hem EGO otobüsleri anlamında hem de özel toplu taşıma araçları, özel servisler ve dolmuşlar anlamında zaten var olan ulaşım imkanı yoğun bir şekilde genişletilecek. Bu konuda herhangi bir mağduriyet yaşanmayacak.’ diye konuştu.
Yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye 3 Ekim’de hizmet vermeye başlayacak AYBÜ Külliyesi’nde, ilk etapta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvar binası ve teknik bina gibi yapılar hayata geçirildi.
Külliyede 24 amfi salonu, 100 derslik, 22 laboratuvar bulunuyor.
6 bin civarında ağacın dikildiği YBÜ Külliye alanında 550 araçlık otopark, 2 futbol sahası, 1 voleybol sahası ve 1 basketbol sahası da yer alıyor.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır