Yer Çekimine Kafa Tutan Memeler

featured
service

Bedenin zaman içerisinde yer çekimine yenik düşmesi, deforme olması ve bedende sarkmaların yaşanması hayatın kaçınılmaz kanunlarından biri ne yazık ki. Yüz, kol, göbek, bacak ve popo bölgelerine ek olarak sarkmaların sıklıkla yaşandığı ve kişiyi en rahatsız eden bölgelerden biri de hiç şüphesiz memelerdir. Yer çekimi ve yaş alma faktörlerinin yanı sıra yüksek miktarda kilo verilmesi ile gebelik ve emzirme süreçleri de memelerde sarkmaya neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda estetik dünyasının bize sunduğu nimetlerden biri olan meme dikleştirme ameliyatları sıklıkla uygulanmakta ve yüz güldürücü kalıcı sonuçlar sağlamaktadır. Kadınlar için estetik açıdan önemli olan sarkık meme sorununu ortadan kaldıran meme dikleştirme operasyonlarına dair merak edilen pek çok detayı ve Meme dikleştirme ameliyatı fiyatları gibi pek çok soruyu Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas açıkladı. 

Yer Çekimine Kafa Tutan Memeler 1

Memeler neden sarkar?

  • Göğüslerde zaman içerisinde yapısal, genetik ve çevresel birçok faktör nedeniyle sarkma ve deformasyonlar ile şekil değişiklikleri yaşanmaktadır. Bu faktörlerden bazıları;
  • Gebelik ve emzirme süreçleri
  • Olması gerekenden iri memelere sahip olmak ve bu nedenle fazla olan meme dokusunun dış faktörlerden daha hızlı etkilenerek ağırlıklarının etkisiyle daha hızlı sarkması
  • Yaş alma
  • Yer çekiminin negatif etkileri
  • Aşırı miktarda kilo alıp verme
  • Yüksek miktarda ve uzun yıllar sigara ve alkol tüketiminin olması
  • Menopoz ve çeşitli hormonal sebepler
  • Geçmiş zamanda göğüslerde büyümenin sağlanması için takılan ileri boyuttaki meme implantları
  • Göğüs bölgesinin korunaksız bir şekilde güneşe aşırı maruz kalması sebebiyle derinin sıkılığını ve elastikiyetini kaybetmesi

Memelerdeki sarkmanın dereceleri nelerdir?

Memelerdeki sarkmanın derecesini anlayabilmek ve yapılacak olan dikleştirme yöntemini belirlemek için ameliyat öncesi estetik ve plastik cerrah hastayı detaylı bir şekilde muayene eder. Memelerdeki sarkmanın derecesi meme ucunun karşıdan bakıldığında memenin alt kıvrımına olan konumuna bakılarak karar verilir.

  • Birinci derece meme sarkmalarında meme ucu, meme alt kıvrımı ile aynı hizada veya hemen altındadır. Meme ucu henüz karşıyı gösteriyordur.
  • İkinci derece yani orta seviyedeki meme sarkmalarında meme ucu, meme alt kıvrımının 1 cm’den daha fazla altındadır ve aşağıyı göstermeye başlamıştır.
  • Üçüncü derece yani ileri seviyedeki meme sarkmalarında ise meme ucu, meme alt kıvrımının çok altındadır ve tamamen aşağıyı gösterecek hale gelmiştir.

Meme dikleştirme ameliyatı nedir?

Genel anestezi altında yapılan ve memedeki sarkıklığın toparlanarak memede dik ve genç bir görünümün sağlanmasını amaçlayan ameliyata meme dikleştirme ameliyatı denir. Meme toparlama ve göğüs dikleştirme ameliyatı olarak da bilinen meme dikleştirme ameliyatları, kadınların vücutlarıyla uyumlu ve dik memelere sahip olmalarını sağlarken, aynı zamanda istedikleri gibi giyinme ve özgüven içerisinde hareket etme imkanı da sunmaktadırlar.

Meme dikleştirme ameliyatı nasıl yapılır?

Meme dikleştirme ameliyatları genel anestezi altında, ameliyathane koşullarında, alanında uzman tecrübeli estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılmaktadırlar. Meme dikleştirme ameliyatlarında uygulanabilen birden fazla yöntem mevcuttur. Ameliyat esnasında memede istenen dikleşmeyi ve toparlanmayı sağlamak için hangi yöntemin uygulanacağı ise hastadan hastaya göre değişkenlik göstermektedir. Sarkma ve deformasyon ile meme dokusunun az olduğu küçük göğüslü kadınlarda ameliyat esnasında meme başından veya meme altından açılan ufak bir kesi aracılığıyla meme bölgesine uygun boyuttaki protez yerleştirilir. Bu sayede istenen dolgun ve dik meme görünümü elde edilmiş olur. Meme dokusunun ve sarkmanın fazla olduğu kadınlar da ise ameliyat esnasında meme başından memenin altında doğru bir kesi açılır ve sarkan meme derisi ile fazla meme dokusu bu kesi aracılığıyla toparlanarak memelerde dikleşme sağlanır.

Meme dikleştirme ve büyütme ameliyatları beraber yapılabilir mi?

Özellikle küçük memelerde meydana gelen sarkma ve deformasyonların düzeltilmesi için meme dikleştirme ameliyatı esnasında meme bölgesine protez yerleştirilebilmektedir. Meme sarkarken bir yandan da mevcut hacmini kaybettiği için küçük memelerde yerleştirilen protezin ölçüsünde belirlenirken hastanın beklentisi doğrultusunda memelerde büyümeyi de sağlayacak boyut ve şekilde yerleştirilmesi mümkündür. Büyük memelerdeki sarkma ve deformasyonların giderilmesi için ise halihazırda memede doku fazlalığı olduğu iççin protez yerleştirmek daha çok, fazla meme dokusunun ve derisinin toparlanmasıyla memede dikleştirme sağlanmaktadır. Büyük olan memelerde fazla hacim kaybı bulunmuyorsa ve hastanın ekstra bir dolgu talebi bulunmuyorsa protez takılarak meme büyütme işleminin uygulanmasına gerek olmamaktadır.

Yer Çekimine Kafa Tutan Memeler 2

Meme dikleştirme ameliyatı sonrasında hastayı nasıl bir süreç bekler?

  • Ameliyatın ardından 2 saat geçmesiyle beraber hasta ağızdan beslenmeye başlarken, 4 saat geçmesiyle beraber de ayağa kalkıp yürüyebilir hale gelir.
  • Ameliyatın yapıldığı ilk gece hastanede kalınması tavsiye edilir. Bu sayede ilk gece göğüs bölgesinde olabilecek ağrı ve genel anestezinin yan etkileri kontrol altına alınmış olur.
  • Göğüs bölgesinde kanama olması ön görülen hastalarda kan birikmesini engellemek için ameliyat bitiminde dren takılabilir. Ameliyatın üzerinden 2-3 gün geçmesiyle beraber drenler çıkarılarak hasta rahat ettirilir.
  • 7-10 gün geçmesiyle beraber kontrol muayenesine gidilerek göğüs bölgesine pansuman yapılır. İyileşme durumuna göre hasta banyo yapabilir hale gelir.
  • İlk haftalarda meme bölgesinde ödem ve morluğun oluşması oldukça normaldir. Bu süreçte doktorun vereceği merhem ve kremlerle bu hafif yan etkiler minimumda tutulmaya çalışılır.
  • Ameliyatın ardından en az 2 ay boyunca hasta, göğüs bölgesini sabit tutan ve dikişlere bası yapmayan özel bir sütyen giyer.
  • İyileşme sürecinin devamında ödemler geçtikçe ve yer çekiminin de etkisiyle memeler yumuşayıp doğal bir görünüm almaya başlarlar.

Meme dikleştirme ameliyatlarının riskleri nelerdir?

Alanında uzman estetik ve plastik cerrahlar tarafından steril ameliyathane koşullarında yapıldığı takdirde meme dikleştirme ameliyatlarının çok ciddi yan etkileri bulunmamakla beraber, bu şartlar gerçekleşmediği takdirde oldukça ciddi ve geri dönüşümsüz veya uzun tedavi süreçlerini gerektiren komplikasyon ve riskleri mevcuttur. Bunlardan bazıları;

  • Ameliyat bölgesinde kanama veya enfeksiyon gelişme riski
  • Meme bölgesindeki sinirlere zarar verilmesi nedeniyle his kaybı
  • İki meme arasında asimetrik görünüm
  • Dikiş yerlerinde patlama veya iz bırakarak iyileşme
  • Kişiyi tatmin etmeyen ve yeterli derecede dikleşmenin sağlanamaması

Hamilelik ve emzirme süreçlerinin ne kadar süre sonrasında meme dikleştirme ameliyatı yapılabilir?

Meme dikleştirme ameliyatının yapılabilmesi için memedeki bezlerin süt üretimini tamamen durdurmuş olmaları ve memelerin nihai görünümlerine kavuşmuş olmaları gerekmektedir. Tüm bunlar için gereken süre ise ortalama 6 ay kadardır.

Meme dikleştirme ameliyatının yapılabilmesi için herhangi bir yaş sınırı var mıdır?

Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi meme estetik operasyonlarından biri olan meme dikleştirme ameliyatının yapılabilmesi için de hastanın 18 yaşını doldurarak fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamış olması gerekmektedir.

Meme dikleştirme ameliyatının fiyatları

Meme dikleştirme ameliyatları Quartz Klinik’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle mevcut memelerindeki sarkma ve deformasyon görünümünden rahatsız olan, daha dik ve daha genç görünümlü memelere sahip olmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler. Meme dikleştirme ameliyatı fiyatları doktorun tecrübesine operasyonun gerçekleşeceği hastaneye kullanılan tekniğe göre değişiklik göstermektedir.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

Yer Çekimine Kafa Tutan Memeler