Yenimahalle’nin Sevda’sı ilk 100’e girdi

featured
service

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ve Goalball Kadınlar Milli Takım oyuncusu SevdaAltunoluk, yurt içi ve yurt dışında aldığı başarılı sonuçların meyvelerini topluyor.

Kasım ayında Samsun’da yapılan Avrupa Goalball Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı adına 31 gol atarak 15’inci kez Uluslarlarası şampiyonalarda gol kraliçesi olma başarısına ulaşan Sevda Altunoluk, BBC tarafından yayımlanan 2021 yılı 100 kadın listesine girmeyi başardı.

Sevda adını BBC’nin “100 Kadın Projesi”ne yazdırdı

BBC, yaptıklarıyla ilham kaynağı olan ve etki yaratan kadınlara dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “100 Kadın Projesi” çerçevesinde bu yıl için seçilen kadınların isimlerini açıkladı. Yenimahalle’nin ismini gerek milli formayla gerekse yurtiçi müsabakalarda gururla temsil eden Yenimahalle’ni başarılı sporcusu Sevda Altunoluk, Türkiye’den listeye girmeyi başaran iki kadından biri olmayı başararak adından söz ettirdi.

Yenimahalle’nin ismini gururla temsil ediyor

Milli sporcunun aldığı başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Engel tanımayan bireylere desteğimizi sürdürüyoruz. Yenimahalle’de spor, sanat, kültür gibi birçok branşta engelli bireylerimize tam destek veriyoruz. Bu gençlerimiz kendilerine fırsat verildiğinde başarıya nasıl ulaşılabildiğini bize defalarca ispatladı. Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncumuz Sevda Altunoluk, katıldığı her şampiyonada Yenimahalle’nin ismini gururla temsil ediyor ve al yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıyor. Sporcumuzun gelişimine katkı sunan antrenörlerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yenimahalle’nin Sevda’sı ilk 100’e girdi