Yenimahalle’nin 2020 faaliyetleri mecliste onaylandı

featured
service

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, pandeminin de etkisiyle ağır ekonomik koşulların yaşandığına dikkat çekerek, “Muhalefet bizleri Yenimahalle’de çok fazla tesis yapmakla ve çok işçi çalıştırmakla eleştiriyor. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Ben Yenimahallelinin yararlanacağı tesisleri yaparak ve o tesislerde çalışacak insanlarımızı işe alarak doğru bir karar verdiğime inanıyorum. Hele de böyle ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bir dönemde bir insanımıza bile iş, aş sağlamanın ibadetlerin de hayırların da en büyüğü olduğuna inanıyorum” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu, Nisan ayı meclis olağan toplantısında görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi, ilçe sakinlerinin yaşamaktan mutlu olduğu bir ilçe yaratmak için bürokratından işçisine kadar tüm kadrosu ile durmaksızın hizmet ediyor. Yenimahalle’de sanat, kültür, eğitim ve spor gibi birçok alanda yüzlerce projenin altına imza atmış bir belediyeyiz. Yaptığımız tüm tesisler Yenimahalle halkının öz malıdır ve oralarda Yenimahalle emekçisi çalışır.  Yenimahalle’nin merkez mahallesinde ne imkan ve hizmet varsa en uzak mahallemizde de aynı şartların oluşmasını sağladık” dedi.

“Yenimahalle halkına ne söz verdiysek yerine getirdik”

Yenimahalle’nin herkese eşit ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla yönetildiğini belirten Yaşar, “Neye mal olursa olsun vatandaşa verdiğimiz her sözü tutacağız. Amacımız her mahallemize eşit hizmet götürmek. Hiçbir zaman kimseye tutamayacağım bir söz vermedim. Seçim sürecinde hangi mahalleye ne söz verdiysem yerine getirmiş bir belediye başkanıyım. Bu nedenle sokakta başımı önüme eğmeden yürüyor, vatandaşın sıkıntısını çözmek için gece gündüz çalışıyorum” diye konuştu.

“Müteahhit’e değil emekçimize değer veriyoruz”

Türkiye’de yaşanan işsizlik sorununun önüne geçilemez bir boyuta ulaştığını ifade eden Yaşar, “Her belediyenin kendine öncelik olarak gördüğü bir husus vardır. Bizim yönetim anlayışımız emekten yanadır. Yenimahalle’de istihdama katkı sunmak, işsizliğin önüne geçmek amacıyla yaptığımız her hizmeti kendi işçimiz ve kendi araç gereçlerimizle yapıyoruz. Yapılacak en ufak hizmette müteahhitlere kazandırmak yerine işi kendi emekçimize yaptırarak hem belediyeye kazanç sağlıyor hem de ilçemizde istihdama katkı sunuyoruz. Kiralık aracımız yok, parklarımızı da kendi işçilerimiz yapıyor, yol ve kaldırımları da kendi ürettiğimiz bordür ve tretuvarları da kendi işçimiz döşüyor” dedi.

Yenimahalle’nin 2020 faaliyetleri mecliste onaylandı