Yenimahalle’den Cumhuriyetin 2’inci yüzyılına yakışır proje

featured
service

Yenimahalle Belediyesi, Cumhuriyetin 100’üncü yılını, ilçe tarihinin en büyük yatırımları olan 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi ve 100.Yıl Cumhuriyet Parkı ile taçlandıracak.

Yatırımların açılışını Cumhuriyetin yeni asrının kutlanacağı 29 Ekim 2023 tarihinde yapmayı hedeflenen belediye, projelerle Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına yakışır bir adım atacak.

İnşaatlar hız kesmeden devam ediyor

Yapımı hızla devam eden inşaatları denetleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, projenin teknik detayları hakkında bilgi verdi.

100.Yıl Cumhuriyet Akademisi’nde gençlere çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim vereceklerini belirten Başkan Yaşar, “Akademi, robot teknolojisi ve kodlama atölyeleri, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik atölyeleri, etüt merkezleri, endüstriyel tasarım atölyesi, sanat tasarım atölyeleri, enerji ve çevre atölyeleri, meslek edindirme atölyeleri, dron pilotluğu atölyesi, 24 saat açık kütüphane, dijital kütüphane, konferans ve toplantı salonları ile 18 bin 500 metrekare alanı kapsayacak. Akademinin bahçesi amfi tiyatro şeklinde olacak. Gençler burada sanatı, müziği, dansı konuşacak, düşüncelerini özgürce paylaşacak” dedi.

İlçeye 49 bin 960 m2 devasa park

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını açılışlarla coşkuyla kutlayacaklarını da sözlerine ekleyen Yaşar, “100.Yıl Cumhuriyet Parkı, 49 bin 960 m2 proje alanına sahip. Parkın içerisinde basketbol sahası, tenis kortu, bisiklet yolu, egzersiz alanı, çocuk oyun alanı olacak. Ayrıca giriş meydanında M-RNA Sarmalı Heykeli, 4 adet devasa labirent bahçe ile büyük Atatürk heykeli, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet devrimlerini anlatan kompozisyonlu heykeller bulunacak. Cumhuriyet’in ilk yüzyılını geride bırakıp yeni yüzyılına adım atacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı hayal ettiğimiz gibi sevinçle ve coşkuyla karşılayacağız” diye konuştu.

Yenimahalle’den Cumhuriyetin 2’inci yüzyılına yakışır proje