Yenimahalle’de konservatuar eğitimleri online oldu

featured
service

Yenimahalle Belediyesi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliği ile Yenimahalle’nin genç tiyatrocu adaylarına bir yıldır ücretsiz eğitim veren Yenimahalle Belediyesi Sadri Alışık Konservatuarı’nda, pandemi sebebiyle online eğitime geçildi. 

Zoom üzerinden ilk online derse katılarak gençlere moral veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Bugünler de geçecek. Sizler yine en güzel salonlarda en iyi eğitimleri almaya devam edeceksiniz. Umudunuz kaybetmeden, derslerinize ve hayata dört elle sarılmaya devam edin. Biz hep yanınızdayız” dedi.

Konservatuar eğitimleri tam gaz devam ediyor 

Yaklaşık 20 yıldır kültür sanat dünyasına sayısız oyuncu kazandıran Türkiye’nin köklü sanat akademilerinden Sadri Alışık Kültür Merkezi ile iş birliği yaparak, konservatuar sözünü de tutan ve 30 genç tiyatrocu adayına tam burslu eğitim imkanı sunan Yenimahalle Belediyesi, yaklaşık bir yıldır yüz yüze aralıksız devam eden derslere salgın sebebiyle online devam etme kararı aldı.

Genç yetenekler, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi 1’inci katta projelendirilen Yenimahalle konservatuarında, 2 uygulama, 2 teorik, 2 etüt sınıfı, 1 kütüphane ve 1 dans, müzik odasında 2 yıl boyunca eğitim alacak. Yaklaşık olarak bir yılı geride bırakan 30 yetenekli genç, eğitimlerinin ilk yılında Oyunculuk Yöntemleri, Doğaçlama, Oyunculuk Temel Teknikleri, Dünya Tiyatro Tarihi, Diksiyon, Şan, Dans dersleri almaya devam ediyor. 2’inci yılda ise Temel Oyunculuk, Role Hazırlık, Dünya Tiyatro Tarihi, Metin İnceleme, Diksiyon, Şan, Dans dersleri alarak eğitimini başarıyla tamamlayan gençler, Mezuniyet Oyunu ile ilk sahnelerini yapacak.

Ayrıca mezun olan öğrenciler, Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu kadrosunda oyuncu olarak performanslarını sergileme imkanı bulacak.

Yenimahalle’de konservatuar eğitimleri online oldu