Yenimahalle’de 6 bin minik tiyatro izledi

featured
service

Yenimahalle Belediyesi eğitim öğretim yılı ara tatilini, Çocuk Tiyatro Festivali ile eğlenceye dönüştürdü. Festivalin ilk gününden itibaren 5 farklı çocuk oyununu 6 bine yakın çocuk izledi. Festivalin finali ise Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde “Fırtına” adlı oyunla ile yapıldı.

Fethi Başkandan müjde var

Final oyununda çocukları yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkent miniklerine bir de müjde vererek sömestr tatilinde daha geniş kapsamlı festivallerin yapılacağını duyurdu.

Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak Kültür-sanat etkinlerine her zaman önem verdik. Küçük, büyük, genç, yaşlı herkesi birbirinden güzel etkinliklerde değerli sanatçılar, tiyatrocularla bir araya getiriyoruz. Sanatın birleştirici gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Birliğimizi, bütünlüğümüzü, ülke sevgisini sosyal çalışmalarla güçlendireceğiz. Çocuklarımıza da sanatı sevdirmeliyiz. O zaman ülkemizin geleceği de daha aydınlık olacaktır” dedi.

Çocuk tiyatrosuna ilgi büyük oldu

Öğrencilerin ara tatili ile birlikte başlayan festival, kentin kültür-sanat yaşamına önemli katkı sağlarken, çocukları tiyatro salonlarına çekti. Başkent Kültür Sanat Tiyatrosu’nun sergilediği Pinokyo, Küçük Prens, Çizmeli Kedi, Yaramaz Kediler ve Fırtına adlı çocuk oyunları 15-20 Kasım tarihleri arasında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde 6 bine yakın çocuk için sahnelendi.

Yenimahalle’de 6 bin minik tiyatro izledi