Yenimahalle Türkü Festivali’nde Özlem Özdil coşkusu

featured
service

Yenimahalle Belediyesi’nin pandemi şartlarının normale dönmesinin ardından açık alanlarda 2 yıldır sahne alamayan sanatçılarla halkıbuluşturduğu Yenimahalle Türkü Festivali son gaz devam ediyor.

Yenimahalle’nin çeşitli mahallelerinde 5 gün sürecek şekilde planlanan festivalin üçüncü gün konuğu Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Özlem Özdil oldu. Batıkent Karayalçın Meydanı’nda türkü severleri ağırlayan Özdil, türkülerini Batıkentliler ile birlikte söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konseri, Özlem Özdil’in annesi ve halk ozanı olan babası Dursun Özdil de izledi. Konserde Batıkentlilere seslenen Başkan Yaşar, “Bu toprakların bağrından çıkan nağmeler, türküler her zaman iyilikten, güzellikten, aşktan, meşkten, kahramanlıktan bahseder. Kötü insanların türküleri yoktur. Türküleri sevenlerden de kötü insan çıkmaz. Biz 2 yıldır evlerine kapanmak zorunda kalan halkımız ile mesleklerini icra edemeyen sanatçılarımızı bir araya getirerek bu yılgınlığa, kötümserliğe son vermek istedik. Bizim görevimiz halkımızın moralini yüksek tutmaya çalışmak ve sanata, sanatçıya destek olmaktır” dedi.

Ülkenizden umudu kesmeyin

Gençlere seslenen Yaşar, “Biliyorum işsizlik var, adaletsizlikler var, ekonomik sıkıntılarımız var. Ama sevgili gençler asla ülkemizden umudunuzu kesmeyin. Ülkemiz dünyanın en güzel ülkesidir ve kaynakları güzel kullandığında üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorunu, sıkıntısı yoktur. Bunlar aşılır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve atalarımız, dedelerimiz ülkelerinden umudu kesmiş olsalardı bugünleri de göremezdik. Siz ülkenize, gençliğinize ve kendinize güvenin. Sizlerle aşacağız bu sıkıntıları ve mutlaka güzel günler gelecek” dedi.

Türkülere, hep bir ağızdan eşlik eden Batıkentlilere muhteşem bir gece yaşatan Sanatçı Özlem Özdil de Başkan Yaşar’a teşekkür ederek, “Başkanımıza bizleri iki yıl aradan sonra sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. İlk kez sahneye çıkıyormuş gibi heyecanlıyım” diye konuştu.

Yenimahalle Türkü Festivali’nde Özlem Özdil coşkusu