Yenimahalle saniye saniye depremi yaşadı

featured
service

Deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri vatandaşlara anlatmak ve afet konusunda bilinç uyandırmak isteyen Yenimahalle Belediyesi, AFAD işbirliğinde “AFAD Deprem Simülasyon Tırı”nı belediye önüne getirdi.

Tırda yapay deprem hissi yaşatılırken, vatandaşlara deprem sırasında neler yapmaları gerektiği, deprem anı ve sonrasında doğru davranış şekillerinin neler olduğu uzmanlar tarafından anlatıldı. AFAD uzmanları ve deprem tırı 2 gün boyunca belediye önünde durarak hem vatandaşı hem de belediye personelini depreme karşı bilinçlendirecek.

“Maalesef deprem Türkiye’nin gerçeği”

Deprem simülasyon tırını gezerek incelemelerde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye konum olarak deprem bölgesi olan ülkeler arasında yer almakta. Maalesef deprem Türkiye’nin gerçeği. Bunun için deprem esnasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Bugün de Yenimahalle’de AFAD uzmanları vatandaşlarımıza simülasyon tırında deprem anını yaşatarak, nasıl önlem almaları gerektiği konusunda bilgilendiriyor. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama neler yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Yenimahalle saniye saniye depremi yaşadı