Yenimahalle Belediyesi’nde kaliteli yönetim

featured
service

Yenimahallelilere sunduğu hizmetin kalitesi kapsamında; TS EN ISO 9001:2015 versiyonunu kullanan ve Ankara’da Türk Standartları Enstitüsü’nden Kalite Belgesi alan ilk kurumlardan olan Yenimahalle Belediyesi, standart gereği Kalite Yönetim Belgesi’nin devamlılığının sağlanmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda; Yenimahalle Belediyesi Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü tarafından TSE EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardı kapsamında 2022 yılı Yönetimi Gözden Geçirme Toplantısı yapıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve yönetim sistemleri koordinatörü ve ekibinin katıldığı toplantıda; birimlerin kalite hedefleri, risk ve fırsat değerlendirmeleri, müşteri memnuniyeti için oluşturulmuş QR anket sistemi, personel memnuniyeti, dış tedarikçilerin değerlendirilmesi, izleme ölçme ve iyileştirme faaliyetleri, kaynakların verimli kullanımı ve tasarrufu konuları masaya yatırıldı.

Hedef belge değil vatandaş memnuniyeti

Kısa bir konuşma yapan Başkan Yaşar “Biz 2009’da göreve geldiğimizden beri standartlara uygun kurumlaşmayı sağlamak için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz. Bu belgeyi ilk alan belediyelerden biriyiz. Sadece belge için değil halkın memnuniyetini artırmak, sorunları daha kısa zamanda daha kalıcı yollarla çözmek bizim en önemli hedefimizdir” diye konuştu.

İyileştirmede öncü belediye

Yaşar toplantıda; Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğü bünyesinde çalışan 5 personele TSE ve TÜRKAK Onaylı ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi Tetkik Görevlisi belgelerini verdi. Bu belgeler ile Yenimahalle Belediyesi, Ankara genelinde Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahip belediyeler içinde personelleri Tetkik Görevlisi olan öncü belediye oldu. Belgeyle, kurum içinde yapılacak olan tetkiklerin her biri TSE tarafından gerçekleştirilen Dış Tetkik denginde olup standardın iyileştirilmesi noktasında önemli bir adım atıldı.

Yenimahalle Belediyesi’nde kaliteli yönetim