Yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali Açıldı

featured
service

Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yıllardır yenilenmeyi bekleyen Balık Hali’ni yeniden inşa eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, balık sezonunun açılmasıyla birlikte hem balıkçıları yeni binalarına kavuşturdu hem de “Başkent İlçeler Terminali”ni inşa ederek ilçe otobüslerini tek bir merkezde topladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı açılış töreninde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara; üreten, çalışan ve yaşayan bir kent olsun istiyoruz. Fitnenin, fesadın, kavganın ve ayrışmanın olmadığı; huzurun, sevginin, barışın ve mutluluğun kenti olsun istiyoruz. Başkentin; birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın kenti olması için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde uzun süredir yenilenmeyi bekleyen Balık Hali’ni yıkıp inşa ettiği yeni binaları ve ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak amacıyla “Başkent İlçeler Terminali”ni inşa etti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı partileri genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

YAVAŞ: “DAYANIŞMANIN KENTİ OLMASI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açılış konuşmasında 3 yıl boyunca sadece kentin ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini vurgulayan Yavaş, “Kentimize yeni köprülü kavşaklar, bağlantı yolları, yeşil alanlar kazandırdık. Toplamda 33,5 kilometrelik 4 yeni metro hattı için süreci işletiyoruz. 2013 yılından beri yeni otobüs alınmayan kentimize kırmızı rengiyle otobüslerimizi kazandırırken büyük altyapı projelerimize de aralıksız devam ediyoruz. Bu kentte hiç bisiklet yolu yoktu; şimdi her geçen gün mavi yolların sayısı artıyor. Bu kentte Büyükşehir Belediyesinin hiç kreşi yoktu; şimdi 17 adet açtık, daha da açacağız. Bu kentte hiç teknoloji merkezi yapılmamıştı; şimdi 3 adet merkezimizde gençler çalışmalarını sürdürüyor, dördüncüsünü tamamlamak üzereyiz. Bu kentte öğrenci abonmanı yoktu, şimdi gençler ucuz ulaşım hakkından faydalanıyor, ucuz su temini sağlıyor” diye konuştu.

Gelecekte gıda temini konusunda yaşanabilecek sıkıntılara ve ilkim krizine dikkat çekerek, 14 Eylül’de Türkiye’nin en kapsamlı tarım programını da düzenleyeceklerini belirten Yavaş, şunları söyledi:

“Çünkü Ankara; üreten, çalışan ve yaşayan bir kent olsun istiyoruz. Gençlerin keyif aldığı, kentlinin yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir olsun istiyoruz. Fitnenin, fesadın, kavganın ve ayrışmanın olmadığı; huzurun, sevginin, barışın ve mutluluğun kenti olsun istiyoruz. Başkentin; birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın kenti olması için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.”

Vatandaşların soğuk ve sıcak havalarda yollarda otobüs beklemesinin önüne geçmek ve modern bir ulaşım amacıyla açılışı gerçekleştirilen Başkent İlçeler Otogarı’nın 2021 yılında yapımına başlandığını söyleyen Yavaş, “Yaklaşık 4,5 milyon lira maliyetle tamamladığımız projemizle 25 araç kapasiteli terminal binamızı inşa ettik. 4 katlı terminalimiz; ofisleri, kafeteryası, istirahat odası, şoför odası ve bebek bakım odası gibi alanlarıyla Başkentlilere ve esnafımıza hizmet verecek” dedi.

“EN TAZE BALIK ANKARA’DA YENİR”

Seçim öncesi Balık Hali’nin yenilenmesi için esnafa söz verdiklerini hatırlatan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“2021 yılının Nisan ayında o köhne binaları yıktık. İhale ve sözleşme işlemlerini tamamlayarak temmuz ayında yer teslimi yaptık ve hemen işe başladık. Yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine her biri 275 metrekare ve 2 katlı olan 14 adet dükkân ve 235 metrekare soğuk hava deposu inşasını tamamladık. Yeni Balık Hali, esnafımızın her birinin dükkânlarında 40 ton balık kapasiteli soğuk hava depoları olacak şekilde dizayn edildi. 24 milyon 67 bin lira maliyetle tamamladığımız yeni ve modern balık hali, Ankara’mıza çok yakıştı. Buradan tüm hemşehrilerime seslenmek istiyorum: Ankara ülkemizin tam kalbinde. Dört denizimizden de buraya her gün balık akıyor çünkü en hızlı sevkiyatın olduğu noktadayız. Bu yüzden diyoruz ki, sağlığınız için lütfen balık yiyin, Ankara’daysanız daha çok yiyin. Çünkü en taze balık Ankara’da yenir.”

Yavaş projeleri hayata geçirirken eski döneme ait yaklaşık 4,5 milyar liralık borç ödediklerini ve 3 binden fazla ihaleyi de canlı yayınladıklarını belirtti. Projelerinin insan odaklı olduğunun altını çizen Yavaş, “Bizim projeler üstü projemizin, şeffaflık ve hesap verebilirlik olmaya devam edeceğini hepinizin huzurunda bir kez daha vurguluyorum” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: “ANKARA’NIN BAŞKENT OLARAK DİĞER 80 İLE ÖRNEK OLMASI İÇİN ÇABA HARCIYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında Ankara için çok güzel bir gün olduğunu belirterek, “Mansur Başkan gerçekten de Ankara’nın Ankara olduğunu, Ankara’nın Türkiye’nin kalbi olduğunu ve Ankara’nın bir başkent olarak diğer 80 ile örnek olması gerektiğini bilen ve bu konuda çaba harcayan bir Belediye Başkanıdır. Dolayısıyla hepinizin huzurunda Sayın Başkan’ı ve çalışma arkadaşlarını yürekten kutluyorum” dedi.

Yavaş’ın ayrım yapmadan bütün Ankaralıları kucakladığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Mansur Başkan gerçekten Ankara’ya ve Ankaralılara hizmet eden çok ama çok bu hizmeti hemen Ankara coğrafyasına dağıtan, dengeli bir şekilde dağıtan, çalışmalarıyla, zaten siz alkışlarınızla onu gösteriyorsunuz. O da size hizmet etmekten büyük bir keyif alıyor. Dolayısıyla Mansur Başkan’ı size emanet ediyoruz, sizi de yüce Türk milletine emanet ediyoruz.”

KARA: “MANSUR YAVAŞ SÖZÜNÜ TUTAR”

Başkent İlçeler Terminali’ni kullanacak otobüs şoförlerinin temsilcisi olarak açılışta konuşan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, “İlçelerimizden Ankara merkeze günlük olarak ulaşımını sağlayan 50 bine yakın vatandaşımıza hizmet verecek olan ilçe terminalimizin bugüne kadar faaliyete geçmemesi önemli bir eksiklikti göreve başladığı günden bu yana ulaşım esnafı ile birlikte çalışmaya sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmaya çaba gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a konuyu arz ettiğimizde derhal talimat vererek ilçe terminalimizin inşaatına başlatmış ve çok kısa bir sürede faaliyete geçmesini sağlamıştır. Mansur Başkanımız pandemi döneminden beri esnafımıza ağabeylik yapmış en kötü anlarımızda yanımızda olarak bizlere umut saçmıştır. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız bazıları konuşur ama esnafın başkanı Mansur Yavaş sözünü tutar ve yapar. Ekonomik şartlar ve akaryakıt fiyatlarına gelen zam artışlarından sonra belediye hizmetlerini sürdürmekte zorlanan esnaflarımıza yapılan gelir desteği için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullanırken, Ankara Hal Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Gündüz ise şunları kaydetti:

“Yaklaşık 15 ay önce burada Ankara hali içerisinde bulunan balık halinin yenilenmesi konusunda ilk atılımı yaptık. Türkiye’de en güzel balık Ankara’da yenir. Ankara’nın en güzel balığı balık halinde satılır. Ankara Büyükşehir Belediyesinin daire başkanları gece gündüz çalışma yaptı. Bize destek olan tüm birimlere ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim.”

YAVAŞ’A DAVULLU ZURNALI UĞURLAMA

Yapılan konuşmaların ardından Yavaş ve Kılıçdaroğlu açılış için butona birlikte bastı. Alanda bulunan binlerce kişiye balık ekmek ikram edildi.

Yıllar sonra modern dükkânlarına kavuşan balıkçı esnafı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı alandan davul ve zurnayla uğurladı.

BALİ HALİNİN TOPLAM MALİYETİ 24 MİLYON 67 BİN TL

Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine 14 dükkân ve 235 metrekare 1 soğuk hava deposu inşa edildi. Ayrıca, balıkların satış anına kadar taze kalabilmesi için dükkânların kendi soğuk hava depoları yapılırken, alanda 46 araçlık otopark da yer alıyor.

2021 yılının nisan ayında yıkılarak temmuz ayında yeniden inşa çalışmalarına başlanan balık hali, 24 milyon 67 bin TL maliyetle tamamlandı.

İLÇE OTOBÜSLERİ TEK BİR MERKEZDE TOPLANIYOR

Beypazarı, Nallıhan, Ayaş gibi dış ilçelere hizmet veren otobüslerin cadde ve sokaklarda indirme bindirme yaparak neden olduğu trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi amacıyla “Başkent İlçeler Terminali” inşa edildi.

Toplam maliyeti 4 milyon 477 bin TL olan terminal binası bodrum, zemin kat, asmakat ve teras kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Otobüs sürücülerinin ve vatandaşların ihtiyaçları göz önüne alınarak inşa edilen binada; ofisler, kafeterya alanı, tuvaletler, sürücüler için istirahat odası, bay-bayan mescit, bebek bakım odası bulunuyor.

Yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali Açıldı

Yorumlar kapalı.