Yazın Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured
service

Cilt her mevsim farklı dış etmenlerle karşı karşıya kalır. Yazın ve kışın kıyafetlerin ve vücudun değiştiği gibi cilt bakım rutinleri de değişmektedir. Mevsime uygun cilt bakım ürünleri seçmek ve rutin oluşturmak gereklidir. Kışın cildin baş etmesi gereken şey soğuk ve rüzgârken, yazın sıcak hava ve güneştir.

Güneş cilt ve vücut için gerekli olan D vitamininin alınmasını sağlar.Fakat güneşten gelen bazı zararlı ışınlar ciltte lekelenmelere ve farklı cilt sorunlarına yol açabilir. Hem güneş ışınlarından faydalanmak hem de cildi sağlıklı kılmak için yazın kullanılması gereken en önemli ürün güneş kremiolmaktadır. Yazın yaşlanma karşıtı cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenleri myepique kurucusu Burçin Yücebağ anlattı.

“Yaz aylarında yaşlanma karşıtı cilt bakımında kullanılan ürünler oldukça önemlidir. Sıcak havalarla birlikte içeriği yoğun olan ürünler tercih edilmemelidir. Cildin nefes alabilmesi için su bazlı ürünler ve hafif yapılı nemlendiriciler kullanmak gerekmektedir. Yaz aylarında cilt için karşımıza çıkan en önemli sorun ise güneşin UV ışınlarıdır. Yazın yaşlanma karşıtı cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:”

  • Güneş Kremi Kullanımı: Güneş kremi kullanımı sadece yaz aylarında karşımıza çıksa da doğru bir cilt bakımı için kış aylarında da kullanmak gereklidir. Yaz aylarında yoğun güneşe maruz kaldığı için güneş kremleri ön plana çıkmaktadır. Yazın kullanılan güneş kremleri mineral bazlı güneş kremi olmalıdır ve aynı zamanda cildi beslemelidir. Sıcak havayla birlikte vücut terler ve ağırlaşır. Bu nedenle su bazlı ve hafif güneş kremleri tercih edilmelidir. Güneş kremleri etkinliğini sağlamak için güneşe çıkmadan 1 saat önce kullanmak gerekmektedir.
  • Cilt serumu Kullanımı: Yaz aylarında cilt özellikle havuz ve deniz suyuna maruz kalmaktadır. Denizde bulunan tuz ve havuzda bulunan klor cilt için uygun olmayan maddelerdir ve bunlardan cildi korumak gerekir. Genellikle geceleri uygulanması gereken cilt serumları cildin gün içinde kaybettiği mineralleri ve canlılığı geri kazandırır. Özellikle yaz aylarında uygulanan leke serumu sayesinden hem ciltteki lekeleri en aza indirir hem de yeni oluşacak lekelere karşı cildi korumuş oluruz.
  • Peeling Jel Kullanımı: Cilt gün boyu farklı dış etmenlere maruz kalır ve bu durumda ciltte gereksiz maddelerin ve bakterilerini oluşmasını sağlar.Cildi ölü deriden arındırmanın en güzel yolu peeling jel uygulamasıyla cildi temizlemektir. Günlük olarak uygulanacak peeling jel uygulaması cildin daha temiz olmasını sağlamaktadır.
  • Bakım Yağı Kullanımı: Bakım yağları aynı zamanda nemlendirici etkisi de göstererek cildi kuruluğa karşı da korumaktadır. Bakım yağı kullanımında önemli olan kullanım zamanıdır. Bakım yağları genellikle güneşe çıkılmayan zamanlarda kullanılmalıdır. Bakım yağı sürüp güneşe çıkmak ciltte lekelenmelere yol açabilmektedir.
  • Tonik Kullanımı: Yaz aylarında artan sıcaklıkla birlikte ciltte yağlanmalar artmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için yağsız tonik kullanmalı ve doğru nemlendiriciyle cilt nemlendirilmelidir.

KAYNAK: kartal24.com

Yazın Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler