Yavaş Sözünü Tutuyor: Kırsal Mahallelerdeki Çocuklara İnternet

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda interneti olmayan kırsal mahallelerde (köylerde) uzaktan eğitim alan çocuklara internet erişimi sağlanacağını duyurmasının ardından ilk adım atıldı. Türkiye’de bir ilk olan uygulama ile Sincan’ın Çiçektepe ve Esenler Mahallelerinde yaşayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesinin kendi imkânlarıyla sağladığı internete kavuştu.

 Koronavirüs süreci nedeniyle yeni eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilerin kullanımına önce Büyükşehir Belediyesinin bilgisayarlarını açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şimdi de Ankara’nın kırsal mahallerinde (köylerinde) internet erişiminde sorun yaşayan çocukları sevindirdi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak Sincan ilçesinin Çiçektepe ve Esenler Mahallelerindeki öğrencilere kendi imkânlarıyla internet hizmetini götürdü. Mahalle muhtarlıkları ile birlikte belirlenen bir noktaya kurulan internet ağı ile her yaştan öğrencilerin EBA, üniversite portalları ve diğer hizmetlere ulaşmak için kullanacakları internetin hizmet bedeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Telefon hattı çekmeyen vatandaşlar da bu noktalardan internet üzerinde arama yapıp telefon görüşmesi gerçekleştirebilecek.

BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Mahalle sakinleri, uzaktan eğitime geçildiği ilk günden itibaren internet bağlatmak için uğraştıklarını ancak bir türlü yapılamadığını belirtirken, Çiçektepe Mahalle Muhtarı Akif Kurt, “Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Mansur Başkamız bize çok büyük bir iyilik yaptı. Sürecin başından beri ilgili yerlere defalarca dilekçe yazdık ama bir türlü internet getiremedik köyümüze. Mansur Başkanımızdan Allah razı olsun”  dedi.

Esenler Mahalle Muhtarı Salih Ölmez ise “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’tan Allah razı olsun. Çocuklarımızın eğitimleri için, dersleri için internet getirdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dua ediyoruz” diyerek teşekkür etti.

AMAÇ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen projeyle internete kavuşan Senanur Boyalı, “Yedinci sınıfa gidiyorum, derslerimizi internet sıkıntısı çektiğimiz için takip etmekte çok zorlanıyorduk. Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” derken, Fatma Betül Yakar ise, “Onuncu sınıf öğrencisiyim. İnternet konusunda çok sıkıntı çekiyorduk, bizi bu sıkıntıdan kurtardığı için Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mahallelerine internet hizmetinin gelmesiyle öğrenciler kadar veliler de sevinirken, ortak düşüncelerini şu sözlerle paylaştılar:

-Eren Güngör: “İkinci sınıfa gidiyorum. İnternet için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.”

-Birol Boyalı: “Çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Bu süreçte çok mağdur olduk.”

-Yusuf Özger: “Çocuklarımız bu süreç başladığından beri köyümüzde internet olmamasının sıkıntısını yaşıyorlar. Bugünden itibaren böyle bir soru yaşamayacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.”

-Büşra Ölmez: “Başkent Üniversitesi’nde Tıbbi Dokümantasyonluk ve Sekreterlik okuyorum. Köyde internetimiz olmadığı için derslerimi takip etmekte çok zorlanıyordum. Takip edemiyordum, gönderilenlere ulaşamıyordum. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim.”

-Fatih Muhammed: “Açık öğretimde ilahiyat okuyorum. İnternetimiz hiç yok gibiydi, çok zorluk çekiyorduk. Şimdi Allah’a şükür, Ankara Büyükşehir Belediyesi internet getirdi. Teşekkür ederiz, Allah razı olsun.”

-Gülsen Ölmez: “Köyümüzde telefon ve internet konusunda çok sıkıntı çekiyorduk. Çocuklarımız ne telefonla ne de internetten derslerini yapamıyorlardı. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesinden internetimizi getirdi.”

Yavaş Sözünü Tutuyor: Kırsal Mahallelerdeki Çocuklara İnternet 1 Yavaş Sözünü Tutuyor: Kırsal Mahallelerdeki Çocuklara İnternet 2 Yavaş Sözünü Tutuyor: Kırsal Mahallelerdeki Çocuklara İnternet 3 Yavaş Sözünü Tutuyor: Kırsal Mahallelerdeki Çocuklara İnternet 4
Yavaş Sözünü Tutuyor: Kırsal Mahallelerdeki Çocuklara İnternet