Yangın sonrası yeniden ağaçlandırma

featured
service

Ağustos ayında Hurdacılar Sitesi’nde çıkan yangında 1500 çam ağacının zarar gördüğü alana, 5 bin çam ağacı dikildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Esnaf odalarının görevi sadece esnafın haklarını korumak değil, kentin haklarını da korumaktır. Şehrin temizliğini yapan ve bu toplanan ürünleri dönüştürerek çevreye katkı sunan hurdacı esnafını çıkan yangın sonrası böylesine büyük bir alanı ranta kurban etmeyip ağaçlandırdığı için kutluyorum” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Umum Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde düzenlenen ağaçlandırma törenine katıldı. Yaşar, yangın sonrasında zarar gören alanda, Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanı İbrahim Yüzer, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, Ankara Umum Hurdacılar Odası Başkanı İrfan Çinkaya ile birlikte çam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Yaşar “El ele verip ağaçlandırmayı sürdürmeliyiz”

2009 yılından bu güne Yenimahalle’ye 3 milyon metre karenin üzerinde yeşil alan kazandırdıklarını kaydeden Yaşar, “Doğaya, suya, havaya sahip çıkmak zorundayız. Ağacı dikmek kolay ama bakması bir o kadar zordur. Doğaya sahip çıkmak hepimizin asli görevidir. Yenimahalle’de çevreye yapılan yatırıma büyük önem veriyoruz ve bu konuda yapılan tüm çalışmalara destek oluyoruz. Devletin tüm kurumları, STK’lar, ticaret ve sanayi odaları hep beraber el ele verip ülkemizi ağaçlandırmalıyız. Bugün bu alanı ağaçlandırmak amacıyla büyük çaba harcayan Hurdacılar Odası Başkanına ve Orman Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

30 bine yakın ağaç dikildi

Ağaçlandırma alanı olarak düzenlenen bölgede 2001 yılından bu yana 30 bine yakın ağacın toprakla buluştuğunu belirten Ankara Umum Hurdacılar Odası Başkanı İrfan Çinkaya, “Ağustos ayında bulunduğumuz bölgede bir yangın çıkmıştı. Bin 500’e yakın çam ağacını bu yangında kaybettik. Fethi Başkan’a durumu ilettim ve kendisi her türlü desteğin verileceğini belirtti. Yenimahalle Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla alanımıza toplamda 5 bin çam fidanı dikiyoruz. Ağaçlandırma projemize katkı sunan belediye başkanımıza ve diğer paydaşlara teşekkür ediyorum” diyerek Yaşar’a çalışmalarından ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Yangın sonrası yeniden ağaçlandırma