Varil Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları Nedir Ve Hangi Alanlarda Kullanılır?

featured
service

Varil kaldırma ve taşıma ekipmanları nedir ve hangi alanlarda Kullanılır? Kullanılır sorusu özellikle endüstri alanında en çok merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Yük kaldırma ve taşıma ataşmanları içerisinde yer alan varil kaldırma ve taşıma ekipmanları kolay şekilde varillerin kaldırılması, indirilmesi ve başka bir noktaya taşınması işlevine sahiptir.

Özellikle çeşitli kullanım alanlarına sahip olan varil kaldırma ve taşıma ekipmanları genellikle varil bulunan tüm alanlarda kullanılmakta olup en çok endüstriyel alanda ihtiyaç duyulmaktadır.

Genellikle endüstriyel alanlarda çok fazla miktarda katı ve sıvı maddeler taşınmakta ve bu maddeler aynı zamanda depolanmaktadırlar. Varil içerisinde saklanan maddelerin kolay bir şekilde taşınmasına yardımcı olan varil kaldırma ve taşıma ekipmanları sayesinde hem katı hem de sıvı halde bulunan tüm maddelerin bulunduğu varilleri en az iş gücüyle kaldırmak ve taşımak mümkün olmaktadır.

Bilindiği üzere endüstri alanında kullanılan variller oldukça ağır olup insan gücüyle kaldırılması mümkün olmayan ürünler olması nedeniyle bazı taşıyıcı ekipmanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ekipmanlar içerisinde de özellikle varil kaldırma ve taşıma ekipmanları hem iş sağlığı açısından hem de kolay ve pratik bir iş alanı oluşturmak açısından oldukça işlevseldirler.

Kaldırma, taşıma ve depolama alanında oldukça pratik ve işlevsel olarak kullanılan bu ürünler sayesinde endüstriyel alanda bulunan tüm variller en kolay şekilde taşınabilmektedir.

Varil Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları Çeşitleri

Varil kaldırma ve taşıma ekipmanları çeşitleri içerisinde özellikle varillerin büyük ve farklı boyutlarda olması ve genellikle metal malzemeden üretilmiş olması nedeniyle taşınması ve kaldırılması oldukça zorlu olmaktadır.

Varillerin güvenli şekilde muhafaza edilebilmesi için depolama yapılmakta olup çoğunlukla silindir biçiminde tasarlanmaktadırlar. Dolu hali oldukça ağır olan varillerin özel ekipmanlar ile taşınması gerekmekte olup bu ekipmanlarda varillerin özelliklerine ve kapasitelerine göre üretilmektedir.

Üretim aşamasında hangi ekipmanın hangi varil için uygun olduğunu belirlerken bazı kriterler ön plana çıkmaktadır. Bu kriterler ise şöyledir;

  • Taşınacak varilin teknik ve fiziki özellikleri
  • Taşınacak varillerde bulunan maddenin özellikleri
  • Taşınacak varillerin ağırlık ve yük durumu
  • Taşıma şekline göre gerekli ek donanımlar

Bu faktörlere göre taşıma ekipmanı tasarlanmakta ve böylece taşıma sırasında en pratik şekilde kaldırma ve taşıma işlemi gerçekleşmektedir. Varil kaldırma ve taşıma ekipmanları tüm bu kriterlere göre tasarlandığında ise şu çeşitlere sahiptir;

  • Dikey konumlu namlu kepçesi
  • Varil namuslu kapma aparatı
  • Kenarı namlulu varil kepçesi çeşitleri
  • Metal variller için kenarlı kavrama aparatı çeşitleri
  • Namlu yakalama aparatı çeşitleri

Böylece ekipmanların sahip olduğu çeşitlilik sayesinde varil gibi ağır yüklerin kaldırılması ve aynı zamanda özelliklere bağlı olarak değişiklik gösteren durumlarda da her alanda işlevsellik sağlamakta ve aynı zamanda vinci kullanan kişiye de daha az işgücü ile daha fazla iş yapma imkanı sağlamaktadır.

Varil Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları Nedir Ve Hangi Alanlarda Kullanılır?