Ünür’den Yıldırım’a cevap: Dolmuşlar su mu yakıyor?

featured
service

Ankara’da ulaşım zammı tartışma konusu olmaya devam ediyor. AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştiren açıklamalarına İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür’den cevap geldi. Dolmuşcu esnafını emsal gösteren Ünür: “2231 dolmuş su mu yakıyor? Servis bakımları, sürücü ücretleri, lastik, sigorta vb. masraflarını nasıl karşılıyor?” cevabını merakla bekliyorum?” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın esnafı desteklemek yerine ulaşım ücretlerine zam yapmayı tercih ettiğini ifade eden AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, esnafa verilen 90 milyon TL’lik yardımın 120 milyon TL’ye çıkarılması yönündeki önergelerinin Mansur Yavaş tarafından veto edildiğini açıklamıştı.

[ilgiliMakale icerik_id=”96419″]

“MERAKLA BEKLİYORUZ”
Yıldırım’ın bu ifadelerinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür’de Yıldırım’ı eleştirdi. Halk otobüslerinin yanında dolmuş esnafının da bulunduğunu, ortaya çıkan zararın ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanamaz nitelikte olduğunu söyleyen Ünür, “Ankara’da 2231 dolmuş, İlçelerde ve merkezde hizmet veren 850 civarında Halk Otobüsü bulunmaktadır. Yaklaşık 25 aydır devam eden kurumsal ve sektörel bazda tüm kesimleri etki altına alan salgın süresince 2231 dolmuşa 1200 TL’den 3 defa destek verilmiştir. Özel Halk Otobüslerine ise mazot desteği adı altında toplam 90 milyon TL destek verilmiştir. Sayın İlçe Başkanının beyanına göre AK Parti Grubunun önerisi ile ek 30 milyon TL daha destek verilerek toplamda 120 milyon TL destek verilmesi talebidir. Peki soruyorum Sayın ilçe başkanına, ‘Emsal olması ve yaşanan sıkıntılı süreçten etkilenen meslek grubu olması ve bir nevi kamu hizmeti vermeleri nedeniyle, 2231 dolmuş su mu yakıyor? Servis bakımları, sürücü ücretleri, lastik, sigorta vb. masraflarını nasıl karşılıyor?’ Cevabını merakla bekliyorum. Toplamda yaklaşık 3000 civarındaki toplu taşıma aracı ortalama günlük 1500 TL (en azı 700, en çoğu 3500 TL olarak hesaplanmıştır) yakıt harcarken ortaya çıkacak devasa meblağı bu sıkıntılı süreçte ‘benim vatandaşım yatağa aç girmesin, sevgili çocuklar yurtsuz kalmasın, evsizler dışarda ve aç kalmasın, ben Akyurt’un kaldırımını 3 ay sonra yaparım’ diyen bir Belediye Başkanımız varken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı nasıl karşılar?” ifadelerini kullandı.

KEŞKE BU ÖNERGE VE TALEBİ GAZİ MECLİS’TE YAPSAYDINIZ”
Ünür, “Sayın Başkan; Keşke bu önerge ve taleplerinizi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine değil de çoğunluğu partinize ait olan Gazi Mecliste, litre satışı 6 TL’den 23 TL’ye yükseltilen motorin için, 7 TL’den 15 TL”ye yükselen dolar için, 35 TL’den 175 TL’ye yükseltilen sıvı yağ için, % 50 civarındaki enflasyon için, vatandaşımızın artık temin etmekte güçlük çektiği temel gıdadaki olağanüstü artış için yapsaydınız, 25 aydır inim inim inleyen, sattığı bir malı ertesi gün aynı fiyattan rafına koyamayan esnafımız için, çitfçimiz için, hayvan üreticilerimiz için, sanayi esnafımız için, aldığı zammı son iki ayda katıyla kaybeden asgari ücretli için, maaşı yetmeyen, kirasını ödeyemeyen, elektrik ve doğalgaz faturası çok gelmesin diye kombiyi yakamayan, karanlıkta oturan emekliler için yapsaydınız. 2019 yılı Mart ayına kadar geliştirdiği ve yapacağı her türlü sosyal proje ve yardım için halka müracaat eden ve bağış toplayan Ak Parti Belediyelerinin kaybedilmesi sonrası ittifak belediyelerine neden bağış toplama izni verilmediğini ve toplanan meblağların bloke edildiğini sorabilme cesaretini gösterebilseydiniz” dedi.

“MANSUR YAVAŞ’IN SAVUNMAYA İHTİYACI YOKTUR”
Ünür, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu bir savunma yazısı değildir ki, özellikle belirtiyorum Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın da savunmaya ihtiyacı yoktur. Zira; “doğru duvar yıkılmaz” dedik. ‘Çalıyor ama çalışıyor’ düzenini yıktık, “Çalmadan da çalışılıyoru” hizmetkarlığına talip olduğumuz Milletimizin gönlüne kazıdık, “parsel parsel” satılan Ankara’dan Cumhuriyet ve Atatürk’ün Başkenti Ankara’ya gönlü, yüreği, dili güzel bir insanla kavuştuk, şükürler olsun.
Konuyu sağduyusu ve ferasetine güvendiğimiz saygıdeğer Akyurt halkının ve fedakar-cefakar esnafımızın takdirlerine saygılarımla arz ediyorum”

Ünür’den Yıldırım’a cevap: Dolmuşlar su mu yakıyor?