Ünür: “Maaşımı Burs Olarak Dağıtacağım”

featured
service
İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür projelerini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile birlikte Akyurt projelerini hayata geçireceklerini ifade eden Ünür, üretimi teşvik edeceklerini belirterek “Hem esnafımız hem de çiftçimiz kazanacak” dedi. “PROJE AKYURT HALKININ KENDİSİ…”İyi Parti Akyurt Belediye Başkan Adayı Selami Ünür, “Akyurt için 33 proje” başlığı ile projelerini duyurdu. “Talep edilen her hizmet ve proje bizzat Akyurt halkının kendisi olacak ve istenilen projeler imkanlar dahilinde hayata geçirilecektir.” diyen Ünür, “Akyurt’un eksiklerini biliyoruz, bu anlamda bugüne kadar görmezden gelinen ve bir türlü çözülemeyen sorunları tek tek çözeceğiz. Ayrıca Belediyemiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının destek, teşvik ve yönlendirmesi ile üretimi teşvik eden projelerimiz sayesinde hem esnafımızı hem de çiftçimizi kalkındıracağız. Bütün sorunların tespiti ve çözümü tüm tarafların görüşleri alınarak yerine getirilecek.” ifadelerini kullandı.EN DÜŞÜK MAAŞ 2 BİN 500 TL OLACAKAkyurt Belediye personelinin maaşlarında da düzenlemeye gidileceğini ifade eden Ünür, “Belediyemizde düşük ücret alan personel lehine iyileştirme yapılacak, en düşük ücret 2.500.TL. olacaktır. Ramazan ve Kurban Bayramlarında tüm personele 1.000’er TL. Bayram ikramiyesi verilecektir. Ayrıca; İdari personelin Cumartesi günü yapılan mesaisi kaldırılacaktır. Hiçbir belediye çalışanına baskı yapılmayacak, onur kırıcı tavır ve davranışlardan kaçınılacak, her personel hak ettiği saygıyı görecek ve kesinlikle işten çıkarma yapılmayacaktır.FABRİKALARA KALİFİYE ELEMAN DESTEĞİİlçemiz dahilinde bulunan fabrikaların iştigal konuları detaylı olarak belirlenip, buralarda istihdam edilecek personelin ilçemiz halkından olmasının temini ile, İlçe Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Lise ile görüşülerek açılacak kurslar vasıtasıyla yeterli bilgi ve donanıma sahip teknik eleman yetiştirilerek fabrikalara kalifiye eleman desteği sağlanacak.GÜNEŞ KART PROJESİ İLE AKYURT ESNAFI KAZANACAKAkyurt İlçe dahilinde yardım alan veya yardıma muhtaç ailelerin tespiti objektif olarak yapılacak ve isimlerine göre Güneş Kart tanzim edilerek, Belediyemizce günün şartlarına göre belirlenecek bir meblağ her ayın belirli günlerinde bir devlet bankasında açılacak hesaplarına yatırılacaktır. Yardım alacak şahıs bu kartı ile Akyurt İlçemizdeki esnaflardan (temel gıda, giyim kuşam,temizlik malzemesi vs.) limiti dahilinde alışverişini yapacaktır. Bu sayede yardım alan kişi ihtiyacı olan her türlü malzemeyi dayatma olmadan karşılayacak, ayrıca Akyurt esnafı da kazanacaktır.“MAAŞIMI BURS OLARAK DAĞITACAĞIM”Belediye Başkanlığının saygıdeğer Akyurt halkınca tarafımıza verilmesi halinde Belediye Başkanlığı maaşı alınmayacak, oluşturulacak fon vasıtasıyla Akyurt’un en başarılı 20 üniversite öğrencisine her ay 250.- TL burs olarak verilecek ve Belediyemiz web sitesi ve yerel gazetede ilan edilecektir.” dedi.İŞTE SELAMİ ÜNÜR’ÜN PROJELERİ
  1. Akyurt İlçe dahilinde yardım alan veya yardıma muhtaç ailelerin tespiti objektif olarak yapılacak ve isimlerine göre Güneş Kart tanzim edilerek, Belediyemizce günün şartlarına göre belirlenecek bir meblağ her ayın belirli günlerinde bir devlet bankasında açılacak hesaplarına yatırılacaktır. Yardım alacak şahıs bu kartı ile Akyurt İlçemizdeki esnaflardan (temel gıda, giyim kuşam,temizlik malzemesi vs.) limiti dahilinde alışverişini yapacaktır. Bu sayede yardım alan kişi ihtiyacı olan her türlü malzemeyi dayatma olmadan karşılayacak, ayrıca Akyurt esnafı da kazanacaktır.
  2. Üretimin teşviki ve zengin köylüler : Akyurt İlçemizdeki Mahalle olarak tabir edilen ancak Köy yaşamını devam ettiren Mahalle sakinlerimize, Belediye imkanları ile her türlü proje desteği verilerek yerli üretim teşvik edilecek, üreticinin ürettiği mevsimsel tarımsal ve hayvani ürünlerin pazarlanması ve üreticiden tüketiciye doğrudan satışı yine Belediyemiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının destek, teşvik ve yönlendirmesi ile yapılarak zengin ve üreten bir Köy-Mahalle halkı yaratılacaktır.

  3. Eğitime destek ve burs imkanı verilmesi.

  4. Evde bakım hizmeti.
  5. Yaya ve bisiklet yolu.
  6. Temiz bir Akyurt için ilkokul birinci sınıftan itibaren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli eğitim verilmesi.
  7. Tüm okul ve İbadethanelerin hijyeni ve temizliği için ücretsiz malzeme ve personel yardımı.
  8. Her mahalleye (eksik olanlara) Muhtarlık binası ve Kültür evlerinin yapılması.
  9. Mahallelerimizin teknik altyapı, kanalizasyon ve içme suyu sorunlarının çözülmesi.
  10. İnşaat sektörünün mevzuattan kaynaklı sıkıntılarının giderilmesi ve sektörün teşvik edilmesi ile alınan vergi ve harçların uygun hale getirilmesi.
  11. Yıldırım Mahallesine Modern bir Pazar Yeri inşa edilmesi.
  12. Akyurt Kent Merkezinin yeniden dizaynı için çalışma yapılması ve proje geliştirilmesi, otopark, otel veya pansiyon ile yer altı çarşısı, hamam, tuvalet gibi sosyal donatıların yapılması.
  13. Başıboş sokak hayvanlarının modern bir ortamda barınaklarda muhafaza ve bakımının yapılması için barınak yaptırılması.
  14. Akyurt’un üniversite kenti olabilmesi için çalışma yapılması.
  15. Toplulaştırma adı altında yapılan kanuni düzenlemeden dolayı Akyurt halkının rahatsızlığının giderilmesi için gerekli çalışmanın yapılması ve konunun Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Parti gruplarımız vasıtasıyla yetkili kurum ve kuruluşlara iletilmesinin sağlanması.
  16. Akyurt otobüslerinin Kızılay’a girebilmesi sağlanacak. (Sn.Mansur Yavaş sözü)
  17. Akyurt ilçe sahasında bulunan fabrikaların ürettiği mal ve malzemenin Ülke geneline yapılacak sevkiyatının teşekkül ettirilecek Nakliye Kooperatifi vasıtası ile yapılmasının sağlanması için Kamyoncu esnafı teşvik edilerek yeni bir gelir kapısı açılacak.
  18. Beyazıt Mahallesinde oluşan eski Akyurt evlerinin tespitinin yapılıp, Beypazarı örneğinde olduğu gibi aslına uygun restore edilerek yeni kuşaklara kültürel miras bırakmak.
  19. İlçemiz dahilinde bulunan fabrikaların iştigal konuları detaylı olarak belirlenip, buralarda istihdam edilecek personelin ilçemiz halkından olmasının temini ile, İlçe Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Lise ile görüşülerek açılacak kurslar vasıtasıyla yeterli bilgi ve donanıma sahip teknik eleman yetiştirilmesinin sağlanması ve fabrikalara kalifiye eleman desteğinin verilmesi.
  20. Akyurt’un bir marka şehir haline getirilmesi, yerli turisti ağırlayacak tarz, donatı ve özendirici seçeneklerin sunulabilmesi için gerekli çalışmanın yapılması.
  21. Büyükşehir’ce İlçemize verilecek hizmet ve desteğin koordineli olarak alınması için gerekli çalışmanın yapılması ve Büyükşehir Belediyesi Akyurt Koordine Merkezinin kurulmasının sağlanması.
  22. Belediye meclis toplantıları halka açık yapılacaktır.
  23. Belediyenin gelir ve gider tablosu her ay Belediye web sayfasında ve yerel gazetede yayınlanarak halkımızın bilgisine sunulacaktır.
  24. Belediyenin hiçbir personeli herhangi bir partinin düzenleyeceği siyasi miting, toplantı, konferans gibi etkinliklere kesinlikle gönderilmeyecek ve gitmeleri için baskı yapılmayacaktır.
  25. Belediyemizde düşük ücret alan personel lehine iyileştirme yapılacak, en düşük ücret 2.500.TL. olacaktır. Ramazan ve Kurban Bayramlarında tüm personele 1.000’er TL. Bayram ikramiyesi verilecektir. Ayrıca; İdari personelin Cumartesi günü yapılan mesaisi kaldırılacaktır. Hiçbir belediye çalışanına baskı yapılmayacak, onur kırıcı tavır ve davranışlardan kaçınılacak, her personel hak ettiği saygıyı görecek ve kesinlikle işten çıkarma yapılmayacaktır.
  26. Belediye Başkanlığının saygıdeğer Akyurt halkınca tarafımıza verilmesi halinde Belediye Başkanlığı maaşı alınmayacak, oluşturulacak fon vasıtasıyla Akyurt un en başarılı 20 üniversite öğrencisine her ay 250.- TL burs olarak verilecek ve Belediyemiz web sitesi ve yerel gazetede ilan edilecektir.
  27. Akyurt İlçesi verimsiz ve çorak arazilerinin ormana dönüşümü için ağaçlandırılmanın yapılması ve teşvik edilmesi ( 5 yılda en az 1 milyon ağaç).
  28. Gençliğin spora teşviki için her mahalleye küçük çaplı gençlik ve spor merkezlerinin yapılması
  29. Okul servisleri ve dolmuşlar yıllardır beklediği statüye kavuşacak.
  30. İlçe dahilinde bulunan mandıraların yeniden düzenlenmesi, hayvansal atıkların değerlendirilmesi için biogaz enerji santralinin kurulması ve bu atıkların gübre olarak kullanılmasının temini.
  31. İlçe dahilinde verilecek inşaat ruhsatlarında her inşaat için güneş enerjisi paneli kurulması zorunlu hale getirilerek, binaların otomat ve asansör sisteminin bu enerji ile çalışması sağlanarak aile ekonomisine bir nebze de olsa katkı sağlanması temin edilecek.
  32. Rakiplerimin Akyurt ve Akyurt Halkı yararına geliştirmiş olduğu projeler değerlendirilerek hayata gerçekleştirilecektir.
  33. Proje olarak yüzlerce örnek verilebilir ama; Akyurt Belediye Başkanlığı tarafımıza verilmesi halinde talep edilen her hizmet ve proje bizzat Akyurt halkının kendisi olacak ve gerçekleştirilmesini istediği projeler imkanlar dahilinde hayata geçirilecektir.
Ünür: “Maaşımı Burs Olarak Dağıtacağım”