Ünür: Halk Ekmeğin büfe talebine Akyurt Belediyesi’nden yanıt yok

featured
service

İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmek büfesi sayısını artırmak için Akyurt Belediyesi’nden yer talebinde bulunduğunu ancak bu talebin cevapsız kaldığını açıkladı.

Ekmeğe gelen zammın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, stoklar tükenene kadar Halk Ekmek büfelerinde ekmeğin 1,25 TL’den satışa sunulmaya devam edeceğini açıklamıştı. Ankara’da ekmek fiyatlarını 2,25 TL olarak belirlenmesinin ardından ise Halk Ekmek büfelerinde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Akyurt’ta tek Halk Ekmek büfesi bulunması nedeniyle kuyrukların önüne geçmek amacıyla bu sayının artırılmak istenildiğini açıklayan İYİ Parti Akyurt İlçe Başkanı Selami Ünür, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün yer talebini Akyurt Belediyesi’nin yanıtsız bıraktığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ünür, Yıldırım, Yeşiltepe ve Atatürk Mahallesi olmak üzere 3 noktaya yeni büfe konulması için Akyurt Belediyesi’ne 4 kez dilekçe yazıldığını sözlerine ekledi.

Ünür, “Halk Ekmek ve Un Fabrikası A. Ş.’nin 29.12.2021 tarihinde tarafımıza ulaşan yazısı ile; “İlgi dilekçeniz ile istemiş olduğunuz ekmek büfesi için, Akyurt Belediye Başkanlığına 07.09.2021 ve 09.12.2021 tarihlerinde muvafakat alınması için yazı gönderilmiş ancak şu ana kadar herhangi bir cevap alınamamıştır. Cevap geldiği takdirde ilgili adrese tarafımızca ekmek büfesi konulacak ve yapılacak ilk çekilişte tahsis edilecektir” cevabını vermiştir.

Yaşadığımız sıkıntılı süreçte halkımızın ucuz ekmek alabilmesinin temini amacıyla yapılan çalışmaları ve gerekçesiz muvafakat verilmemesini saygıdeğer Akyurt halkının bilgilerine arz ediyor, taleplerimiz konusunda gerekli yardım ve hassasiyeti gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş başta olmak üzere Sayın Yüksel Arslan başkanıma ve Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürümüz Sn. Tamer Eski’ye teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ünür: Halk Ekmeğin büfe talebine Akyurt Belediyesi’nden yanıt yok