Ulus yeniden göz bebeği olacak

featured
service

Başkentin tarihi merkezi Ulus’ta büyük bir dönüşüm başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi; Anafartalar Çarşısı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün eski binasında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına devam ediyor. Bakım ve tadilat çalışmalarının tamamlandığı Ulus İş Hanı’nda hizmet verecek teknoloji merkezinin kurulum çalışmaları sürdürülüyor.

Başkentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak onları günyüzüne çıkaracak pek çok projeye imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ulus’ta başlattığı dönüşüm çalışmalarına devam ediyor.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları ile Fen İşleri Daire Başkanlıklarının koordineli bir şekilde yürüttükleri çalışmalarla birlikte Ulus’un eski canlı günlerine kavuşturulması hedefleniyor.

ULUS İŞ HANI’NDA YENİLEME TAMAMLANDI, TEKNOLOJİ MERKEZİ KURULUYOR

Zamanla bazı bölümleri değişen ve tasarım özelliğini yitiren tarihi Ulus İş Hanı’nda özgün mimari koruncak şekilde başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

Değiştirilmiş dükkân cephelerinin aslına uygun olarak düzenlenerek, iç avlularda yapıyı bozan tamirat çalışmaları sonucunda kapatılan öğeler ortaya çıkarıldı. Ayrıca, binanın bakır çatı kaplaması özgün yapısına uygun malzeme ve tekniklerle yenilendi.

Bir yandan Başkentin tarihi değerlerine sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi bir yandan da kenti teknoloji ve bilimin merkezi yapmak için mesai harcıyor.

Bakım, onarım ve tadilat çalışmaları tamamlanan Ulus İş Hanı’nın bir kısmı da teknoloji merkezi olarak üniversite öğrencileri ve genç girişimcilere hizmet vermesi için hazırlanıyor.

TARİHİ ANAFARTALAR ÇARŞISI YENİLENİYOR

Başkentin tarihi simgelerinden biri olan Anafartalar Çarşısı’nı da aslına uygun olarak yenileyen Ankara Büyükşehir Belediyesinin; statik güçlendirme, cephe yenileme, iç mekan tavan, duvar ve zemin kaplama tadilat çalışmaları sürdürülüyor. Bir yandan da binanın elektrik ve mekanik tesisatlarında da yenileme çalışması gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların bu yıl içinde tamamlanarak yepyeni bir görünümle Ankaralıların hizmetine açılması planlanıyor.

ESKİ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI’NDA BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün binasında devam eden çalışmalar kapsamında; binaya ait dış cephe ile iç mekânda tavan, duvar ve zeminde yenileme çalışmaları ile asansör, elektrik ve mekanik tesisatın tadilat çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların bu yıl içinde tamamlanması ve binaya EGO Genel Müdürlüğünün taşınması hedefleniyor.

Ulus yeniden göz bebeği olacak