Ülker pazardaki konumunu güçlendirdi

featured
service

2021 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker Bisküvi, küresel belirsizliklere rağmen bulunduğu pazarlardaki konumunu güçlendirdi.

İSTANBUL (İGFA) – Pandemi döneminde küresel anlamda yaşanan tüm belirsizliklere rağmen, bulunduğu pazarlardaki konumunu güçlendiren Ülker Bisküvi’nin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamaya göre 2021 yılı cirosu 12,5 milyar TL oldu.

Şirketin yurtiçi operasyonları yüzde 27,4, ihracat ve yurtdışı operasyonları yüzde 31,5 oranında büyüdü. İhracat ve yurtdışı operasyonların ciro içindeki payı ise yüzde 41,1’e yükseldi.   

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Pandeminin başından bu yana girdi maliyetlerindeki artışlara rağmen, yeni ürünler ve dengeli ürün porftöyü, farklı coğrafyalara yayılan işleri, risk yönetimi yapısı ve 78 yıllık deneyimiyle bu süreci aralıksız üreterek ve Türkiye’ye değer katmaya devam ederek geçirdiklerini ifade etti. Buyurgan, dünyanın dört bir yanında 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapılırken, 9 binden fazla çalışanı bulunan Ülker’in, Türkiye’de 9, yurt dışında 4 olmak üzere 13 fabrikada üretimine devam ettiğini kaydetti.

Ülker pazardaki konumunu güçlendirdi