Ulaşım esnafı zorda… Yarın çalışmama kararı aldılar

featured
service

Akaryakıta arka arkaya gelen zamlar, ulaşım esnafını da zora soktu. Ankara’da otobüs ve dolmuşcu esnafının yarın çalışmama kararı aldığını söyleyen Akyurt Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Tuncer, “Akyurt halkı lütfen bizi anlayışla karşılasın artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Ankara genelinde ulaşım esnafı yarın için çalışmama kararı alırken, Akyurt esnafı adına açıklamayı Akyurt Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Tuncer yaptı.

Ulaşım esnafı zorda… Yarın çalışmama kararı aldılar 1

Akaryakıta peşi sıra gelen zamların ardından kişi başı yolcu taşıma maliyetinin 15 TL’ye ulaştığını söyleyen Tuncer, günlük 600 TL zarar ettiklerini belirterek artık dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirdi.

“HER AY 18 BİN TL ZARAR EDİYORUZ”
Yarın sefere çıkmayacaklarını ifade eden Tuncer, ‘Bizim burada eylem yapmak gibi bir niyetimiz yok, görüldüğü gibi araçlarımız terminalimizde, anahtarları üzerinde, buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum, ilçe halkımıza sesleniyorum, bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Devlet yetkililerimizden araçlarımızı çalıştıramadığımız için destek bekliyoruz. Araçlarımızda akaryakıt yok. Burada vatandaşımızı da düşünmemiz lazım, hepimiz bir öğrenci babasıyız, vatandaşlarımızında mağdur olmasını istemiyoruz. Bir yolcuyu taşıyabilmemiz için bilet ücretinin 15 TL olması gerekir. Burada vatandaşta zorlanır, herkes haklı, vatandaşta haklı, esnafta haklı. Her ay 18 bin TL zarar ediyoruz. Artık akaryakıt fiyatlarının da nereye kadar çıkacağını bilmiyoruz, ucu açık” dedi.

“HALKIMIZ BİZİ ANLAYIŞLA KARŞILASIN”
“Biz devlet büyüklerimizden ve Büyükşehir Belediyesi’nden çözüm bekliyoruz” diyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi EGO’nun zararını nasıl sübvanse ediyorsa, bizler için de aynı adımı bekliyoruz. Akaryakıt desteği istiyoruz veya en güzel çözüm vatandaşlarımızın ve esnafın mağdur olmaması için belediyemizin araçlarımızı kiralaması gerekiyor. Araçlarımız kiralanırsa vatandaş ve esnaf mağdur olmaz. Halkımızdan özür diliyorum yarın biz seferlere çıkamayacağız. Halkımızın affına sığınıyoruz, bizleri anlayışla karşılasınlar. Devletimizden, belediyemizden haber gelirse seferlerimize devam ederiz. Mazot alamıyoruz, mazot gelirse seferlerimize devam ederiz.”

Ulaşım esnafı zorda… Yarın çalışmama kararı aldılar