Ulaşım esnafı: Zararına çalışmaya devam edeceğiz

featured
service

Akyurt Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden yapılan açıklamada, zam istemedikleri, ABB’den araçlarının kiralanması yönünde talepte bulundukları ifade edildi.

Ulaşım esnafının kiralama önerisi yanıt bulmazken, UKOME’den ücretsiz taşınan yolculara yapılan desteğin artırılması yönünde karar çıktı.

“TALEBİMİZ KABUL EDİLMEDİ”

Akyurt Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ise yarın itibariyle seferleri yeniden başlatma kararı aldı. Yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta perşembe gününden itibaren Akyurt Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi olarak otobüslerimize mazot alamadığımız için seferleri durdurmak zorunda kalmıştık.

Bizler bu süreçte, ilçe halkımızın ulaşım maliyetlerinin farkında olarak zam talebinde bulunmadık. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ve UKOME’den talebimiz araçlarımızın kiralanması yönünde oldu. Ancak bu talebimizde kabul edilmedi.

AKARYAKITA YÜZDE 42 ZAM GELDİ

11 Mart tarihinde şehrimiz genelinde ulaşıma zam kararı alındığında motorinin litresi yaklaşık 21 TL iken, bugün 30 TL’ye ulaştı. Aradan geçen süre içerisinde sadece akaryakıt maliyetlerimiz yüzde 42 oranında artmış oldu.

“ZARARINA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ulaşım esnafı olarak halkımızın daha fazla mağduriyet yaşamaması adına yarın itibariyle seferlerimize yeniden başlayacağız ve zararına çalışmaya devam edeceğiz.

İlçe halkımıza duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Ulaşım esnafı: Zararına çalışmaya devam edeceğiz